Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΠακιστάν: Αγώνας δρόμου για να αποτραπεί η υπερχείλιση της μεγαλύτερης λίμνης της...

Πακιστάν: Αγώνας δρόμου για να αποτραπεί η υπερχείλιση της μεγαλύτερης λίμνης της χώρας

Το Πακιστάν επιδίδεται σε αγώνα δρόμου για να μεγαλώσει την τάφρο στην μεγαλύτερη λίμνη της χώρας, ώστε να συγκρατήσει τα νερά από υπερχείλισή της, την ώρα που βρίσκεται αντιμέτωπο με πρωτόγνωρες πλημμύρες που έχουν βυθίσει στο νερό το ένα τρίτο της επικράτειάς του και αξιωματούχος του ΟΗΕ προειδοποιεί για περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης.

Έως και 33 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πληγεί στο Πακιστάν, ενώ 1.325 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων 466 παιδιά, από τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις ρεκόρ των μουσώνων και το λιώσιμο των παγετώνων στο βόρειο Πακιστάν, σύμφωνα με αξιωματούχους της εθνικής υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών.

Καθώς περισσότερες βροχές αναμένονται τον ερχόμενο μήνα, η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί περαιτέρω, προειδοποίησε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

“Φοβόμαστε ότι η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί”, δήλωσε ο Ίντρικα Ρατουάτε, ο διευθυντής της UNHCR για την περιοχή Ασίας και Ειρηνικού, προσθέτοντας ότι οι αξιωματούχοι της μετεωρολογικής υπηρεσίας του Πακιστάν προβλέπουν περισσότερες βροχές τον ερχόμενο μήνα.

“Αυτό θα αυξήσει τα προβλήματα για τους επιζώντες από τις πλημμύρες και πιθανόν θα επιδεινώσει τις συνθήκες για σχεδόν μισό εκατομμύριο εκτοπισμένους, καθώς θα αναγκάσει περισσότερους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους”, υπογράμμισε.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ