Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΑΕ Παναθηναϊκός: "Έδρα μας το ΟΑΚΑ και τη νέα αγωνιστική περίοδο"

ΠΑΕ Παναθηναϊκός: “Έδρα μας το ΟΑΚΑ και τη νέα αγωνιστική περίοδο”

Μετά το λουκέτο στις αθλητικές εγκαταστάσεις στο ΟΑΚΑ πέρυσι το Σεπτέμβριο, οι εργασίες αποκατάστασης βρίσκονται λίγο πριν την εκκίνηση τους.

Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, το PPF που διοικείται από τον εντεταλμένο σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ Παναγιώτη Σταμπουλίδη, είναι έτοιμο να προκηρύξει τον διεθνή διαγωνισμό ύψους 65 εκατ. ευρώ για τη μελέτη και την κατασκευή που αφορά στην αποκατάσταση της στατικής επάρκειας των στεγάστρων Καλατράβα στο Ολυμπιακό Στάδιο και το ποδηλατοδρόμιο στο ΟΑΚΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο διαγωνισμός θα προκυρηχθεί προς το τέλος του Οκτωβρίου. Η χρηματοδότηση προέρχεται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Εάν όλα κυλίσουν εντός των χρονοδιαγραμμάτων, οι εργασίες μετά την ανακήρυξη του αναδόχου του έργου θα εκκινήσουν το καλοκαίρι του 2025. Οι πρώτες ανεπίσημες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι το ΟΑΚΑ θα μείνει κλειστό το 2026, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες εργασίες.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός με ανακοίνωση ξεκαθάρισε ότι:“Οποιαδήποτε έργα γίνουν, θα πραγματοποιηθούν σε διάστημα που η ομάδα μας δεν θα έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις“.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
“Την Άνοιξη η διοίκηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποφάσισε -έχοντας τη θερμή υποστήριξη της κυβέρνησης- να χρησιμοποιήσει την τρέχουσα σεζόν ως έδρα της ομάδας το Ολυμπιακό Στάδιο Σπύρος Λούης. Ο σύλλογος με τη δύναμη των εκατομμυρίων φιλάθλων του, έδωσε ζωή στο εγκαταλελειμμένο ΟΑΚΑ, γέμισε ήδη δύο φορές τις εξέδρες του γηπέδου (κάτι που θα ξανασυμβεί την Πέμπτη στον αγώνα με την Τσέλσι) και έστειλε όμορφες εικόνες σε όλη την Ευρώπη.

Ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει και τη νέα αγωνιστική περίοδο να χρησιμοποιεί ως έδρα του το Ολυμπιακό Στάδιο. Για να μην υπάρχουν παρερμηνείες από διάφορα πιθανά κακόβουλα και ύποπτα δημοσιεύματα, είναι πασιφανές ότι οποιαδήποτε έργα προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση, θα πραγματοποιηθούν σε διάστημα κατά το οποίο η ομάδα μας δεν θα έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις. Ελπίζουμε να μη χρειαστεί να επανέλθουμε”.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ