Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΠίττας (Euroseas): Οι όροι της αγοράς ναυλώσεων παραμένουν σε υγιή και σταθερά...

Πίττας (Euroseas): Οι όροι της αγοράς ναυλώσεων παραμένουν σε υγιή και σταθερά επίπεδα

Η Euroseas Ltd. ανακοίνωσε ότι υπέγραψε σύμβαση χρονοναύλωσης για το containership M/V Synergy Busan (4.250 teu) , για ελάχιστη περίοδο 36 έως μέγιστη περίοδο 38 μηνών κατ’ επιλογή της ναυλωτή, με μεικτό ημερήσιο ναύλο 35.500 δολάρια.

Η ναύλωση θα ξεκινήσει στις αρχές Δεκεμβρίου 2024, σε άμεση συνέχιση της υφιστάμενης ναύλωσης.

Ο Αριστείδης Πίττας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Euroseas σχολίασε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το M/V Synergy Busan επέκτεινε τη σύμβαση ναύλωσης του με έναν κορυφαίο ναυλωτή για 36-38 μήνες, με κερδοφόρο ναύλο 35.500 δολάρια την ημέρα. Είναι μια ισχυρή αύξηση σε σύγκριση με την τελευταία ναύλωση, δείχνει ότι η δραστηριότητα αρχίζει να αυξάνεται ξανά και ότι οι όροι της αγοράς ναυλώσεων παραμένουν σε υγιή και σταθερά επίπεδα.

Φαίνεται επίσης να υποδηλώνει ότι η επενδυτική μας απόφαση να εξοπλίσουμε το σκάφος με συσκευές εξοικονόμησης ενέργειας (ESD), που εγκαταστάθηκαν κατά τη διάρκεια του δεξαμενισμού του πλοίου πέρυσι, εκτιμάται από την αγορά και αποδίδει καρπούς.

Αυτή η ναύλωση αναμένεται να συνεισφέρει πάνω από περίπου 29 εκατομμύρια EBITDA για την ελάχιστη συμβατική περίοδο και να αυξήσει την υπόλοιπη κάλυψη ναύλωσης του 2024 σε περίπου 95%. αυξάνει επίσης την κάλυψη ναύλωσης για το 2025 σε περίπου 50%».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ