Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΠέντε ελληνικές παραλίες στη στεριά αλλά σαν σε νησί

Πέντε ελληνικές παραλίες στη στεριά αλλά σαν σε νησί

Αν κλείσεις τα μάτια και σκεφτείς την Ελλάδα, ένα από τα πρώτα πράγματα που θα σου έρθει στο μυαλό (αν όχι το πρώτο) είναι οι κρυστάλλινες παραλίες με τα καταγάλανα νερά. Νησιά με άσπρα σπιτάκια και γραφικούς κολπίσκους. Αυτό όμως που κάνει την Ελλάδα να ξεχωρίζει, με βεβαιότητα, είναι ότι αυτές τις παραλίες μπορείς να τις βρεις ακόμη κι αν δεν πάρεις πλοίο. Ελληνικές παραλίες δαντελωτές, με χρυσή άμμο ή βότσαλα που θα τις βρεις οδηγώντας απλά το αυτοκίνητό σου.

Το exploringgreece.tv ξεχώρισε μερικές από τις καλύτερες…

Η Μπέλα Βράκα στα Σύβοτα

Στην πραγματικότητα δεν είναι μία αλλά δύο παραλίες. Θα ακουμπούσαν μάλιστα μεταξύ τους με έναν περίεργο τρόπο αν δεν τις χώριζε μια στενή, απόλυτα τιρκουάζ λωρίδα θάλασσας. Στην ουσία η παραλία Μπέλλα Βράκα ενώνει τα Σύβοτα με το νησάκι Μουρτεμένο. Το τοπίο είναι εκπληκτικό όταν το βλέπεις από ψηλά και ειδυλλιακό αν είσαι από τους τυχερούς που θα απολαύσουν ένα μπάνιο εκεί. Από τη μία παραλία στην άλλη μπορείς να πας περπατώντας μέσα στο νερό, που φτάνει μετά βίας μέχρι το γόνατο. Μη σε ξεγελάει όμως αυτό καθώς το νερό είναι αρκετά κρύο όπως στις περισσότερες παραλίες της Ηπείρου και των νησιών του Ιονίου. Το τοπίο, βέβαια, σε ανταμείβει και με το παραπάνω.

Το Πόρτο Κουφό στη Χαλκιδική

Το μεγαλύτερο φυσικό λιμάνι της Ελλάδας έχει υπέροχα, τιρκουάζ ακίνητα νερά, χάρη στους δύο γιγάντιους βράχους που τα «κλείνουν» στον κολπίσκο του. Το Πόρτο Κουφό είναι στην πραγματικότητα ένα λιμάνι στη βόρεια Ελλάδα και περιγράφεται από τους αρχαίους ως το Κουφό Λιμάνι. Πίστευαν ότι ο καθένας μέσα στο κόλπο του Πόρτο Κουφό, δεν μπορούσε να ακούσει κανένα θόρυβο από τη θάλασσα. Η παραλία του Πόρτο Κουφό που βρίσκεται αντιδιαμετρικά του λιμανιού και είναι από αυτές που σου προσφέρουν τη γαλήνη ενός ήρεμου νησιού αλλά χωρίς να πάρεις πλοίο.

Η Βοϊδοκοιλιά στη Μεσσηνία

ελληνικές παραλίες

Πηγή φωτογραφίας: Antonioskp

Μια από τις πιο φημισμένες παραλίες της Ελλάδας και όχι άδικα. Μια παραλία που αποτελεί το τέλειο ημικύκλιο σχεδόν λευκής και απαλής σαν πούδρα άμμου, Μια παραλία που αγκαλιάζει με τέχνη και μαθηματική ακρίβεια τα κρυστάλλινα, τιρκουάζ νερά της. Το γεγονός ότι δεν είναι οργανωμένη την κάνει με σιγουριά ακόμη πιο ελκυστική. Ένας παραθαλάσσιος παράδεισος, όχι σε κάποιο νησί. Μια από τις ελληνικές παραλίες που λάμπουν στην Πελοπόννησο.

Το Σαρακήνικο στην Πάργα

ελληνικές παραλίες

Τα απόλυτα τιρκουάζ νερά του Ιονίου καταλήγουν στο ψιλό λευκό βοτσαλάκι ενός ορμίσκου που «κλείνει» με ένα καταπράσινο λοφάκι. Όλα αυτά στην Πάργα. Το Σαρακήνικο είναι από μόνο του λόγος αρκετός να πειστείς ότι τα ηπειρωτικά της Ελλάδας δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν τα πανέμορφα νησιά της χώρας. Εξωτικές παραλίες με χρώματα που σε καθηλώνουν. Τις περισσότερες φορές με δέντρα που φτάνουν ως τη θάλασσα. Η Ήπειρος φημίζεται σίγουρα για τα πεντακάθαρα νερά της λόγω του Ιονίου Πελάγους.

Οι Καβουρότρυπες της Χαλκιδικής

Αλλόκοτοι σχηματισμοί βράχων, μικρές αμμουδερές «παραλιούλες» ανάμεσά τους. Ανάμεσα σε αυτές πεύκα που φτάνουν σχεδόν στην θάλασσα και εξωτικά γαλαζοπράσινα νερά. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τη συνολική ομορφιά του μέρους συνθέτουν ένα τοπίο μοναδικό. Και όχι άδικα διεκδικεί επάξια τον τίτλο της καλύτερης των καλυτέρων παραλιών της Χαλκιδικής. Μια ακόμη ελληνική παραλία που θα μπορούσε να είναι σε νησί αλλά την προσεγγίζεις με άνεση μόνο με το αυτοκίνητό σου…

Μένουμε Ελλάδα και εξερευνούμε τις ατελείωτες ομορφιές της σε στεριά και θάλασσα…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ