Πέθανε ο δημοσιογράφος Κώστας Χαρδαβέλλας, σε ηλικία 79 ετών. Η Μαρία Παναγοπούλου αποχαιρέτησε τον σύζυγό της με ένα μήνυμα στο facebook.
«Έφυγες όπως έζησες: Νικητής! Ξεκουράσου τώρα, κοντά στους ανθρώπους που η ζωή σού στέρησε όταν ήσουν μωρό και πάντα αποζητούσες, τη μαμά Καλυψώ και τον μπαμπά Κωνσταντίνο. Εις το επανιδείν Γίγαντά μου “…και στην επόμενη ζωή, απ’ την αρχή”» έγραψε η Μαρία Παναγοπούλου, στη λεζάντα μίας φωτογραφίας του δημοσιογράφου.
Το βιογραφικό του
Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1945. Δεν είχε γνωρίσει ποτέ τον πατέρα του (πέθανε όταν ήταν δύο μηνών και πήρε το όνομά του) και έχασε σε ηλικία 5 ετών τη μητέρα του.
Άρχισε να εργάζεται στην εφημερίδα «Έθνος» και αργότερα στην εφημερίδα «Τα Νέα» στο ελεύθερο ρεπορτάζ.
Στην τηλεόραση εμφανίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’70, αλλά καθιερώθηκε τη δεκαετία του ‘80 με την εκπομπή «Οι Ρεπόρτερς» που άρχισε να προβάλλεται το 1982.
Ήταν μια εκπομπή, στην οποία αρχικά και για μικρό διάστημα μετείχε ο Κώστας Ρεσβάνης, που έγραψε ιστορία τη δεκαετία του ‘80 στην ελληνική τηλεόραση με ρεπορτάζ και αποστολές μέσα και έξω από την Ελλάδα, όπως και συνεντεύξεις.
Το είδος της ερευνητικής δημοσιογραφίας που αφιερώνει μία ολόκληρη εκπομπή σε ένα μεγάλο ζήτημα ή ένα πρόσωπο, από τον Στέλιο Καζαντζίδη ως την «Αθανασία του Αιγάλεω» ήταν σχεδόν άγνωστο τότε στην Ελλάδα.
Τη δεκαετία του ΄90 εργάστηκε στο Mega όπου παρουσίαζε την εκπομπή δημοσιογραφική έρευνας «60 λεπτά χωρίς μοντάζ» και το «Ρεπορτάζ στην ομίχλη» που καθιέρωσε τις αναζητήσεις. Συνέχισε να εργάζεται και τις επόμενες δεκαετίες με ενημερωτικές εκπομπές στον ΑΝΤ1, την ΕΤ1 και το Alter και άλλα κανάλια.
Ο Κώστας Χαρδαβέλλας είχε δώσει μάχη με τον καρκίνο, την οποία κατέγραψε και σε βιβλίο.
Τον περασμένο Μάρτιο η σύζυγός του αποκάλυψε σε τηλεοπτική εκπομπή τη μάχη που έδινε το τελευταίο διάστημα ο δημοσιογράφος.
«Ανησυχήσαμε πάρα πολύ γιατί ο Κώστας είχε δώσει και πριν 15 χρόνια μια πολύ σκληρή μάχη με τον καρκίνο, κάναμε εξετάσεις και συνεχίζουμε να κάνουμε πολλές εξετάσεις. Τελικά, υπάρχει ένα θέμα στις φωνητικές του χορδές, το οποίο αντιμετωπίζεται, θέλει όμως πολλή προσπάθεια, υπομονή, αφωνία, δηλαδή ούτε να ψιθυρίζει».