Τετάρτη, 2 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠάσχα 2025: «Πονοκέφαλος» η αγορά του οβελία

Πάσχα 2025: «Πονοκέφαλος» η αγορά του οβελία

Το Πάσχα πλησιάζει και υπάρχει προβληματισμός για  την αγορά του οβελία.

Σήμερα η τιμή του αρνιού κινείται στα επίπεδα των 11-12 ευρώ το κιλό, ενώ από 12-13 ευρώ πωλούνται τα κατσίκια, με τους κτηνοτρόφους να προαναγγέλλουν ανατιμήσεις για την περίοδο των εορτών από 1,5 έως 2 ευρώ το κιλό.

Από την πλευρά τους, οι κρεοπώλες αν και αναφέρουν ότι θα προσπαθήσουν να συγκρατήσουν τις τιμές, εκτιμούν ότι τελικώς θα είναι ελαφρώς αυξημένες σε σχέση με πέρυσι.

Το υπουργείο Ανάπτυξης, πάντως, σημειώνει ότι δεν δικαιολογούνται ανατιμήσεις στα αμνοερίφια κι έχει προαναγγείλει εντατικούς ελέγχους στην αγορά με στόχο να αποτραπούν φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Σε μία προσπάθεια να συγκρατηθεί το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού, από την 9η Απριλίου θα είναι διαθέσιμο στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ το «Καλάθι του Πάσχα», το οποίο θα περιλαμβάνει αρνί, κατσίκι, πασχαλινά σοκολατένια αυγά και τσουρέκια. Το Υπουργείο Ανάπτυξης «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου» και για παράνομες ελληνοποιήσεις αμνοεριφίων, προειδοποιώντας για «τσουχτερά» πρόστιμα σε περίπτωση που εντοπιστούν παραβάσεις.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ