Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΟ Όμιλος Pepper δεν θα προχωρήσει στην πώληση της PES

Ο Όμιλος Pepper δεν θα προχωρήσει στην πώληση της PES

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Pepper (μέλος του οποίου αποτελούν η Pepper Hellas Asset Management Solutions AE από το 2018 και η Pepper Greece ΑΕΔΑΔΠ), ανακοίνωσε ότι δεν θα προχωρήσει στην πώληση της Pepper European Servicing (PES) στον Όμιλο Link.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η διαδικασία πώλησης ξεκίνησε το 2019 μετά από μια σειρά επαφών των ενδιαφερόμενων μερών για την ευρωπαϊκή δραστηριότητα του τομέα της διαχείρισης δανείων και παγίων της Pepper, η οποία συνεχίζει να αναπτύσσεται και να καταγράφει ισχυρές επιδόσεις. Η PES παρέχει ολοκληρωμένη (end-to-end) διαχείριση δανείων και άλλων περιουσιακών στοιχείων, καλύπτοντας πλήρως το τμήμα της αγοράς που αφορά σε στεγαστικά και επαγγελματικά δάνεια και ακίνητα, με ισχυρές θέσεις στην αγορά και μακροχρόνιες σχέσεις με τους πελάτες της στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, την Ισπανία, την Ελλάδα και την Κύπρο.

Το τρίτο και τέταρτο τρίμηνο του 2020, η PES ανέλαβε τη διαχείριση 12 νέων χαρτοφυλακίων, με 8 νέους πελάτες προσθέτοντας έτσι περισσότερα από 5 δισ. ευρώ στα κεφάλαια που διαχειρίζεται. Η PES βρίσκεται σε φάση διευθέτησης των χαρτοφυλακίων αυτών στους επόμενους 3-4 μήνες.

Η προτεινόμενη συναλλαγή είχε τεθεί ενώπιον της Επιτροπής Ανταγωνισμού και Προστασίας των Καταναλωτών (CCPC) της Ιρλανδίας από τον Ιανουάριο 2019 και η σχετική απόφαση αναμένετο τις επόμενες εβδομάδες. Ως αποτέλεσμα της σημερινής ανακοίνωσης του Ομίλου Link, δεν απαιτείται πλέον τέτοια απόφαση.

Ο Όμιλος Pepper είναι ένας όμιλος παροχής διαφοροποιημένων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σε παγκόσμιο επίπεδο με παρουσία στην Ευρώπη, την Ασία και την Αυστραλία και με περισσότερους από ένα εκατομμύριο πελάτες ανά τον κόσμο.

Πέραν από τη δραστηριότητα διαχείρισης δανείων και παγίων στην Ευρώπη, η Pepper διαθέτει και αναπτυσσόμενη δραστηριότητα χρηματοδοτήσεων που δραστηριοποιείται υπό την εμπορική επωνυμία Pepper Money στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ισπανία. Επίσης, η Pepper δραστηριοποιείται στην Κίνα, την Ινδία και την Ιαπωνία στον τομέα της διαχείρισης παγίων στοιχείων, καθώς και στην Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, το Χονγκ Κονγκ και την Κίνα στον τομέα των δανειοδοτήσεων.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ