Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΟ...ψεκασμένος συνδικαλισμός

Ο…ψεκασμένος συνδικαλισμός

Τελικά ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε. Σε σχεδόν όλες τις χώρες του κόσμου ο συνδικαλισμός, έχει παίξει σημαντικό ρόλο τόσο να προστατευθούν οι εργαζόμενοι από απαιτήσεις τους ενός και ισχυρού εργοδότη, όσο και για να πετύχουν οι εργαζόμενοι την (οικονομική και όχι μόνο) βελτίωση της ζωής τους.

Δυστυχώς και ο συνδικαλισμός στη χώρα μας, αποτελεί στην πλειοψηφία του μια θλιβερή εξαίρεση.

Τα παραδείγματα στην σύγχρονη ιστορία μας αμέτρητα. Το κυριότερο όμως είναι ότι στην Ελλάδα, ο συνδικαλισμός ήταν και παραμένει κρατικοδίαιτος, είναι εξαφανισμένος από τον ιδιωτικό τομέα και κάνει άσκηση δύναμης, μόνο εκεί που τον παίρνει. Οταν ταξικός του αντίπαλος είναι το…κράτος.

Αποκορύφωμα συνδικαλιστικό σωματείο, να ανέχεται συνδικαλιστή ο οποίος ούτε καν εργάζεται εκεί που υποτίθεται εκπροσωπεί, και να τον καλύπτει, μέχρι σωματείο που αποδεδειγμένα ο Πρόεδρός του ομολογεί ότι είπε ψέματα και να παραμένει στη θέση του, σαν να μην τρέχει τίποτε.

Να έχουμε σωματεία που ο εργοδότης απολύει και κάνουν επαναστατική γυμναστική με χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων και από την άλλη όταν το κράτος είναι εργοδότης να αρχίζουν απεργίες.

Αλλά μέτρα και άλλα σταθμά. Για να μην αναφερθώ σε επαγγελματίες συνδικαλιστές που παίζουν παιχνιδάκια τόσο οικονομικά όσο και άλλα εντός των επιχειρήσεων και σε βάρος των εργαζομένων.

Μέχρι τώρα είχαμε την κατηγορία των συνδικαλιστών, που περνούσαν καλά απολαμβάνοντας προνόμια και γινόμενοι…ρετιρέ. Στην εποχή μας προστέθηκαν και οι…ψεκασμένοι συνδικαλιστές.

Σαν και αυτόν που έβγαινε στα κανάλια και διατυμπάνιζε ότι συνάδελφός του έπαθε θρόμβωση από το εμβόλιο, κάτι που αποδείχτηκε ψέμα και η δικαιολογία του ήταν ότι το έκανε συνειδητά για να πάρει αποζημίωση η παθούσα ως εργατικό ατύχημα!

Και όμως αυτός ο συνδικαλιστής παραμένει στη θέση του για να συνεχίσει το θεάρεστο έργο του σε άλλες περιπτώσεις.

Η δικαιοσύνη, το Υπουργείο, αλλά και οι συνάδελφοί του αντί να τον αποβάλλουν από τις τάξεις τους τον κάλυψαν για αυτήν την αθλιότητα, που υπονόμευσε το εμβολιαστικό κίνημα.

Αυτή είναι όμως η κατάντια. Όπως κατάντια είναι να επιτίθεσαι σε έναν Μητροπολίτη που χαροπαλεύει και να κλείνεις τα μάτια σε σωρεία άλλων σκανδαλωδών περιπτώσεων στην Υγεία.

Αλλά βλέπεις ο Μητροπολίτης πουλάει στο “πόπολο”. Αλλά ποιος έχασε την ντροπή για να την βρουν κάποιοι τώρα, που ανακαλύπτουν vip ΜΕΘ και νοσηλευόμενους τάχα μου δήθεν έκπληκτοι. Που αντί να είναι στη μάχη περιφέρονται από κανάλι σε κανάλι πουλώντας την συνδικαλιστική πραμάτεια τους, για να διασφαλίσουν την επανεκλογή τους. Νισάφι…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ