Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΟ Τσίπρας και τα...λουλούδια του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Τσίπρας και τα…λουλούδια του ΣΥΡΙΖΑ

Τελικά ο Αλέξης δεν θα σταματήσει να μας εκπλήσσει. Τα όσα είπε – και δεν είπε – στον ΣΚΑΙ, αποτελούν εγχειρίδιο για την πολιτική επιστήμη. Όπως, το ότι έδωσε (για δεύτερη φορά μάλιστα) συνέντευξη για να καλύψει ένα στέλεχός του, που δεν είναι και το πιο … ευωδιαστό λουλούδι της πολιτικής.

Την προηγούμενη φορά, βγήκε να ανακοινώσει ότι τελικά ο Παύλος Πολάκης έκανε το εμβόλιο (με ένα χρόνο καθυστέρηση) και σήμερα βγήκε να τον στηρίξει για άλλη μια φορά δηλώνοντας ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα βαθιά δημοκρατικό και θα ακούγονται όλες οι απόψεις. Προκαλώ τον κ. Μητσοτάκη αντί να με ρωτάει μέσω δημοσιογράφων, να έρθει εδώ να κουβεντιάσουμε.
Ο Παύλος Πολάκης έχει τη διαδρομή του, δεν συμφωνώ πάντα με όσα λέει, αλλά στο ΣΥΡΙΖΑ όλα τα λουλούδια ανθίζουν, όπως έλεγε ο πρόεδρος Μάο.”

Βέβαια λουλούδια με λουλούδια έχουν διαφορά. Όπως  το λουλούδι που λεγόταν Κουρουμπλής, το οποίο έκοψε αγρίως, καθώς δεν ανήκε στο…μπαξέ της αυλής του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Είπε όμως και άλλα χαριτωμένα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στην συνέντευξή του.

Όπως ότι ποτέ δεν έκανε…εμπάργκο στο ΣΚΑΙ! Ήταν μάλιστα τόσο γενναιόδωρος που αναγνώρισε ότι είναι δικαίωμα του καναλιού να έχει ακόμη και έντονη άποψη(!) αλλά βέβαια στην Ελλάδα, υπάρχει θέμα πλουραλισμού (ήμαρτον…Κύριε), και φυσικά – όπως αναμενόταν – υποσχέθηκε στους πάντες τα πάντα.

Θα σταθώ όμως σε δυο σημεία της συνέντευξης, που δείχνουν ότι ο άνθρωπος δεν αλλάζει τελικά.

Το πρώτο αφορούσε την επόμενη ημέρα των εκλογών. Υποσχέθηκε ότι εάν χρειαστεί να κάνει με κάποιον κυβέρνηση, αυτό θα το αποφασίσουν με…δημοψήφισμα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ!Θα του θυμίσουμε ότι δεν το έκανε όταν συνεργάστηκε με τον Καμμένο! Φανταστείτε ωστόσο την εικόνα να πηγαίνουν στην κάλπη τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και να…σταυρώνουν το κόμμα με το οποίο θέλουν να συνεργαστούν.

Το ωραίο είναι βέβαια ότι ο κ. Τσίπρας έχει αποδείξει ότι για αυτόν τα δημοψηφίσματα εφαρμόζονται μόνο όταν συμφωνούν με την άποψή του. Διαφορετικά τα…σκίζει. Όχι όπως τα Μνημόνια, αλλά Τσίπρας είναι, λέει και μια κουβέντα παραπάνω, εξάλλου ποιος θα του ζητήσει εξηγήσεις.

Το δεύτερο αφορά τη ΔΕΗ. Ο τέως πρωθυπουργός, που εφήρμοσε ιδιωτικοποιήσεις, που έβαλε τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας στο Υπερταμείο, και έδωσε τα αεροδρόμια, είπε ότι θα την κάνει πάλι δημόσια.

Το πως δεν μας είπε, αλλά ούτε και ποιο μήνυμα στέλνει στους επενδυτές με αυτές τις απόψεις δεν εξήγησε, αλλά είπαμε: Τσίπρας είναι μπορεί να πεί και μια κουβέντα παραπάνω.

Μερικές ακόμη τέτοιες εμφανίσεις, τύπου 2015 και θα καταφέρει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να περάσει…τρίτος, μια και όπως δήλωσε δεν τον απασχολεί η άνοδος του ΠΑΣΟΚ..

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ