Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΟ Τραμπ "έκλεψε" εκκλησία

Ο Τραμπ “έκλεψε” εκκλησία

Καλύτερα θα ήταν να μην εμφανιστεί ποτέ σε ένα ντιμπέιτ ο Τζο Μπάιντεν. Ο Τραμπ ήταν σαν να “έκλεψε” εκκλησία. Βιολογικά ο Αμερικανός πρόεδρος έδειξε ότι δεν είναι σε θέση, όχι μόνο να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του, αλλά να σταθεί στοιχειωδώς όρθιος. Κενά μνήμης είναι προφανή στην αδηφαγία της κάμερας, πόσο μάλλον κινησιολογική…ακαμψία.

Δεν είναι απλώς η αδυναμία στη συγκρότηση λόγου και η δομική συνέχεια σκέψης, αλλά η γενικότερη εικόνα ενός ανθρώπου που δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί ποιόν θεσμικό ρόλο επιτελεί. Καλό θα ήταν οι επιτελείς του να τον προστατεύσουν, εμποδίζοντας τον να αντιπαρατεθεί με τον πιο…ώριμο τηλεοπτικά και πολιτικά Ντόναλντ Τραμπ.

Το απαράτ του Δημοκρατικού Κόμματος άρχισε αμέσως μετά την τηλεοπτική αντιπαράθεση, να διοχετεύει ερωτηματικά εάν ο Μπάιντεν θα μπορέσει να…βγάλει την κούρσα μέχρι τέλους. Διαρρέουν πως, επικοινωνιολόγοι, αξιωματούχοι και χρηματοδότες της εκστρατείας Μπάιντεν είναι εξόχως προβληματισμένοι τόσο για τις βιολογικές του ικανότητες, όσο πρωτίστως για τη διαύγεια του Αμερικανού προέδρου. Ίσως τον άφησαν να πάει στην τηλε-αναμέτρηση για να ξεμπερδέψουν μαζί του, θα ήταν μια Μακιαβελική προσέγγιση.

Το ερώτημα ωστόσο τώρα είναι εάν θα πρέπει στο συνέδριο του κόμματος στο Σικάγο να αντικατασταθεί. Εάν αυτό επισυμβεί θα πρέπει να επιλεγεί κάποιος από τον…σωρό, που ενδεχομένως δεν θα είναι έτοιμος για το υπόλοιπο της κούρσας. Βεβαίως θα πρέπει να αντικατασταθεί και η Καμάλα Χάρις, το έτερον μέλος του “πακέτου”, η οποία αμέσως μετά το ντιμπέιτ, μιλώντας στο CNN, επιχείρησε να μας πείσει ότι ο Τζο όχι μόνο δεν ήταν sleepy, αλλά έσφυζε από δυναμισμό.

Όσοι μετρούν την πολιτική μέσω της τηλοψίας-και δεν είναι λίγοι- πιστεύουν ότι ο Τραμπ θα κερδίσει τις εκλογές του Νοεμβρίου. Όπως και να’χει οι επόμενες ημέρες, εβδομάδες θα δείξουν που θα…μπατάρει η πλάστιγγα για την τύχη του Μπάιντεν. Προσώρας το επιτελείο του Τραμπ έχει κάθε λόγο να θριαμβολογεί, αλλά είναι μόνο το ντιμπέιτ που θα βαρύνει στην απόφαση του μέσου Αμερικανού;

Ερώτημα που έχει απάντηση τον Νοέμβριο. Μην ξεχνάμε ότι στις προηγούμενες εκλογές ο “εφιάλτης’ του Τραμπ ήταν η επιστολική ψήφος.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ