Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΟ ΣΥΡΙΖΑ θέλει να πάθουμε συλλογική αμνησία;

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να πάθουμε συλλογική αμνησία;

Φαίνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να πάθουμε συλλογική αμνησία. Και να ξεχάσουμε τα έργα και ημέρες του. Κυρίως αυτά που τον έβαλαν πάνω στο κύμα και τον έφεραν στην εξουσία.

Λογικό θα έλεγε κάποιος, αλλά και παράλογο θα έλεγαν οι πολλοί καθώς για αυτά τα έργα και ημέρες ουδέποτε έκανε αυτοκριτική, ουδέποτε ζήτησε ένα συγγνώμη από τον ελληνικό λαό.

Και εάν αυτά τα δυο δεν συμβούν τότε οι κινήσεις του είναι και οπορτουνιστές, και με μικροκομματικό πρόσημο.

Θα αναφερθώ σε δυο κινήσεις του, που δείχνουν ότι στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να πάθουμε συλλογική αμνησία.

Δεν υπάρχει πολίτης που να μην θυμάται, τα όσα συνέβησαν τον Οκτώβριο του 2011 στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης.

Τότε που διάφοροι τάχα μου δήθεν αγανακτισμένοι τραμπούκοι ματαίωσαν την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη αποκαλώντας προδότη τον Κάρολο Παπούλια.

Ηταν εκείνη η ημέρα μια μαύρη σελίδα της σύγχρονης ιστορίας μας. Ενώ όμως όλοι θυμόμαστε τι είχε γίνει τότε στη Θεσσαλονίκη, αυτό που έχουμε ξεχάσει είναι τι έλεγε το τότε κόμμα της αντιπολίτευσης για να …καβαλήσει το κύμα και να εκμεταλλευτεί την οργή των πολιτών για το Μνημόνιο, που άλλαζε τις ζωές όλων μας.

Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ έβλεπε στις απαράδεκτες ενέργειές τους «μια αυθόρμητη λαϊκή εκδήλωση ιερής αγανάκτησης και οργής αντάξια των καλύτερων αγωνιστικών παραδόσεων του λαού μας για εθνική αξιοπρέπεια, κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία».

Ετσι πολιτεύτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός του εταίρος, και οι ακροδεξιές παραφυάδες της εποχής.

Αντί λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ να χαρακτηρίσει λάθος αυτές τις συμπεριφορές και να ζητήσει έστω και εκ των υστέρων συγγνώμη για το πως συμπεριφέρθηκαν στον Κάρολο Παπούλια, ενοχλήθηκε γιατί θύμησε η Νέα Δημοκρατία, τις αθλιότητες εκείνης της εποχής για τις οποίες τίποτε δυστυχώς δεν διδάχτηκε η Κουμουνδούρου.

Την ίδια τακτική συνεχίζει και σήμερα. Μόνο που το Μνημόνιο τώρα το διαδέχτηκε η πανδημία. Με την ίδια ακραία ρητορική πορεύεται δυστυχώς και σήμερα.

Το δεύτερο που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον τελευταίο καιρό, είναι να ξεχάσει το ΠΑΣΟΚ, που του συμπεριφέρθηκαν τα στελέχη της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πως έστηναν “λαικά δικαστήρια” πως κυνηγούσαν τους Υπουργούς και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και πως τους…επικήρυσσαν σε πλατείες και χωριά.

Έτσι πιστεύουν ότι θα δέσουν τον Νίκο Ανδρουλάκη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο νέο τους αφήγημα περί προοδευτικής διακυβέρνησης και στο “λαικό μέτωπο κατά της δεξιάς”.

Αυτά είναι που σκοπίμως θέλει να παραγράψουμε ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του.

Αλλά δεν διαγράφονται κύριοι της Κουμουνδούρου τα πάντα με ένα νόμο και ένα άρθρο, στο οποίο θα διατάσσεται η συλλογική μας αμνησία. Κυρίως μάλιστα όταν δεν έχει ειπωθεί ούτε μια συγγνώμη…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ