Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΟ Στέφανος Κασσελάκης νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Στέφανος Κασσελάκης νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ και ο διάδοχος του Αλέξη Τσίπρα στην προεδρία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με βάση τα στοιχεία με καταμετρημένο το 75% των ψήφων ο κ. Κασσελάκης έχει ποσοστό 56,69%, ενώ Έφη Αχτσιόγλου 43,31%. 19% τα άκυρα και τα λευκά.

Περίπου 135.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία. 
“Στους συντρόφους ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος είναι πρώτος. Από αύριο αρχίσει η σκληρή δουλειά” τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις ο κ. Κασσελάκης. “Σήμερα το φως κέρδισε, η ελπίδα γίνεται το μέλλον μας” σημείωσε και ευχαρίστησε τον Νίκο Παππά αλλά και όλους τους εθελοντές της καμπάνιας του, που όπως είπε «δεν θα ήμασταν εδώ απόψε, χωρίς αυτούς».

Ευχαρίστησε και τους 150 χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν την περασμένη Κυριακή και σήμερα. Που παρα τις δυσκολίες έδειξαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ, θα μείνει εδω και θα κερδίσει απο δω και περα. 

Θα τα αλλάξουμε μαζί είναι ο μόνος τρόπος, ένα κόμμα για τα μέλη από τα μέλη, από την κοινωνία για την κοινωνία. Το τελευταίο ευχαριστώ το εξέφρασε για την οικογένεια του και ιδιαίτερα τον αδελφρό του τον Στέλιο, τη μητέρα του Λία, τον πατέρα του Θόδωρο τον σύντροφό του Τάιλερ και τη σκυλίτσα τους.

Ανέφερε επίσης ότι εκτιμά την Εφη Αχτσιόγλου και προσβλέπει στην συνεργασία της για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ η μεγάλη παράταξη που θα αλλάξει τον τόπο. 

«Δεν πρόκειται να σας προδώσω ποτέ, αύριο αρχίζει σκληρή δουλειά» υποσχέθηκε με τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να φωνάζουν συνθήματα «νατος, νάτος ο πρωθυπουργός» και «Στέφανε γερά να πέσει η δεξιά».

Αχτσιόγλου «Από αύριο ξεκινάμε μαχητική και δομική αντιπολίτευση»

Η κα Αχτσιόγλου μετέβη  στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου προκειμένου να κάνει δηλώσεις για την εκλογική διαδικασία που βάζει σε μια νέα εποχή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ολοκληρώθηκε σήμερα μια κορυφαία δημοκρατική διαδικασία

Η μεγάλη συμμετοχή έδειξε ότι η κοινωνία κοιτάζει προς τα εμάς.  Του ευχήθηκα δύναμη στα μεγάλα του καθήκοντα.

Από αύριο ξεκινάμε μαχητική και δομική αντιπολίτευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι παρών για τις μεγάλες δημοκρατικές μάχες» ανέφερε στη δήλωσή της.

Εμφανώς συγκινημένη ευχαρίστησε τους στενούς συνεργάτες της Χαρίτση και Ηλιόπουλο αλλά και τον γιο της για την υπομονή του και του υποσχέθηκε μια καλύτερη ημέρα από αύριο.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ