Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΟ Π. Πολάκης κατέθεσε και επίσημα την υποψηφιότητά του για την προεδρία...

Ο Π. Πολάκης κατέθεσε και επίσημα την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε και επίσημα ο Παύλος Πολάκης στη γραμματέα του κόμματος, δηλώνοντας ότι η διακυβέρνηση Μητσοτάκη κλείνει τον κύκλο της και ότι ο «κόσμος αναζητά ορατή εναλλακτική προοδευτική διέξοδο».

Εξερχόμενος των κεντρικών γραφείων στην Κουμουνδούρου ο κ. Πολάκης δήλωσε ότι κατέθεσε στη γραμματέα του κόμματος, Ράνια Σβίκγου, «τις απαραίτητες προϋποθέσεις που όρισε η ΚΕ για τη δήλωση υποψηφιότητας στις εκλογές για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ». Ανέφερε ειδικότερα ότι κατέθεσε 32 υπογραφές, (31 μελών της ΚΕ συν μία υπογραφή του ευρωβουλευτή Ν. Παππά) και το «Πόθεν Έσχες» του, «το τελευταίο που έχει κατατεθεί και στη Βουλή του 2023 για χρήση του ‘22, όπως όρισε η απόφαση της ΚΕ».

Ο κ. Πολάκης κάλεσε όλους τους συνυποψήφιους του να κάνουν το ίδιο, «να προχωρήσουμε σε έναν αγώνα αντιπαράθεσης θέσεων και προγραμμάτων, γιατί η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση που να προβάλλει ένα εφαρμόσιμο, ριζοσπαστικό, κοινωνικά αναγκαίο και λαϊκά κατανοητό πρόγραμμα διακυβέρνησης ως εναλλακτική στη διακυβέρνηση του Μητσοτάκη ο οποίος κλείνει τον κύκλο του». Πρόσθεσε ότι «έπειτα από τα χρόνια της νεοφιλελεύθερης σκληρότητας και όλων των μέτρων και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, της ιδιωτικοποίησης υγείας και παιδείας, της ιδιωτικοποίησης επικουρικής ασφάλισης, όλων αυτών των μέτρων που πήρε για την κοινωνική λεηλασία, νομίζω έχει διασπαστεί ήδη η κοινωνική συμμαχία που τον έφερε στην κυβέρνηση και ο κόσμος αναζητά ορατή εναλλακτική προοδευτική διέξοδο και σε αυτό πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και όχι σε σουχλιά (σ.σ. κρητική λέξη για την έννοια της συκοφαντίας/κατηγορίας/ραδιουργίας) και διαφωνίες επί των δευτερευόντων».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ