Τετάρτη, 14 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΟ πρόεδρος Τραμπ ανακοίνωσε την άρση των κυρώσεων σε βάρος της Συρίας

Ο πρόεδρος Τραμπ ανακοίνωσε την άρση των κυρώσεων σε βάρος της Συρίας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την άρση όλων των κυρώσεων που είχαν επιβληθεί στη Συρία.

Στην ομιλία του στο επενδυτικό φόρουμ ΗΠΑ-Σαουδικής Αραβίας στο Ριάντ, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι έλαβε αυτήν την απόφαση μετά τις συνομιλίες που είχε για το θέμα με τον Σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Κάναμε βήματα για να αποκαταστήσουμε τις σχέσεις» με τη Δαμασκό, πρόσθεσε, εκφράζοντας την ελπίδα του η νέα συριακή κυβέρνηση να καταφέρει να σταθεροποιήσει τη χώρα, η οποία έχει βιώσει «πολλά βάσανα». 

Ο Τραμπ ανακοίνωσε επίσης ότι ο υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο θα συναντηθεί εντός της εβδομάδας με τον Σύρο ομόλογό του, τον Ασάαντ αλ Σαϊμπάνι.

LIDL
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ