Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΟ ΠΑΟΚ φοβάται τους οπαδούς του

Ο ΠΑΟΚ φοβάται τους οπαδούς του

Το ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να σε οδηγήσει στην τρέλα! Καθώς την ίδια ώρα που μπορείς να νιώσεις ανακούφιση, διότι η πρόκριση του ΠΑΟΚ στους 16 του Europa Confernce League ανέβασε την Ελλάδα στην 15η θέση της βαθμολογίας της UEFA, με όλα τα προνόμια που αυτή αποφέρει, από την άλλη αναγκάζεσαι να αισθανθείς αηδιασμένος από το γεγονός πως ανέβηκε αλλά και έμεινε κρεμασμένο στο γήπεδο της Τούμπας πανό συμπαράστασης σε δολοφόνους, σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με τη Μίντιλαντ. Πανό υπέρ των 12 συλληφθέντων για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού…

Δεν πρόκειται μόνο για ζήτημα ηθικής. Εάν θέλουμε να διαπιστώνουμε με ευθύτητα τα προφανή, όσο σκληρά κι αν είναι, αυτή η κίνηση επιβεβαίωσε πως αυτός ο χώρος, της εξέδρας των οργανωμένων, δεν είναι της ομάδας. Ανήκει δυστυχώς- αποκλειστικά – σε συγκεκριμένους οπαδούς. Αυτό μας “είπε” το πανό, με το ανατριχιαστικό μήνυμα : “Αδέρφια κρατάτε γερά”…

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε με ανακοίνωση σήμερα, πολλές ώρες μετά τον αγώνα (…), παίρνοντας προφανώς θέση κατά των οπαδών, οι οποίοι με το πανό απέδειξαν ξανά πως πρόκειται για περιπτώσεις που ξεφεύγουν από τα όρια του ποδοσφαίρου και ανήκουν σε άλλους χώρους, που αφορούν στη δικαιοσύνη.

Οι πληροφορίες λένε ότι προκάλεσε παγωμάρα το πανό στους ανθρώπους της ομάδας του ΠΑΟΚ. Και τι με αυτό; Το γεγονός ότι δεν έγινε κάτι περισσότερο, ότι δεν φρόντισαν δηλαδή να κατέβει με το που το είδαν, εκτός από αγανάκτηση και αηδία, προκαλεί επίσης θλίψη διότι αποκαλύπτει ότι η ομάδα φοβάται τους οπαδούς που μπαίνουν στο ίδιο το γήπεδό της.

Προφανώς κρίθηκε ότι δεν έπρεπε σε μία βραδιά Ευρώπης να ανάψουν φιτιλιές και να ξεκινήσουν έκτροπα, στην περίπτωση που η διοίκηση έστελνε ανθρώπους να εξαφανίσουν το πανό και περιορίστηκε η ΠΑΕ στην ανακοίνωση κατόπιν εορτής.

Οι φυσιολογικοί άνθρωποι που υποστηρίζουν τον ΠΑΟΚ δεν χάρηκαν με την πρόκριση, καθώς διαπίστωσαν πως βρίσκονται σε μία μικρή κοινωνία ανθρώπων, κάποια μέλη της οποίας στέλνουν μηνύματα συμπαράστασης σε εκείνους που αφαιρούν ζωές.

Κατά συνέπεια νιώθουν αηδία και δεν πατάνε ξανά το πόδι τους στο γήπεδο. Και πολύ καλά κάνουν.

Στο ΠΑΟΚ το συγκεκριμένο ζήτημα έχει πάρει τεράστια έκταση και βγαίνει στην επιφάνεια μία εσωτερική μάχη, εντός του δικεφάλου του βορρά. Ο επίσημος ΠΑΟΚ όμως έχει υποχρέωση, εκτός από καθυστερημένες ανακοινώσεις, να πάρει μέτρα, ακόμη κι αν αυτά οδηγήσουν μέρος των οπαδών του εκτός της Τούμπας για πάντα.

Θα είναι μεγαλύτερη επιτυχία για την ομάδα της Θεσσαλονίκης να συνεχίσει χωρίς τέτοια στοιχεία στους κόλπους της. Το γεγονός πως φαίνεται ότι πρόκειται για μη ελεγχόμενα, εγκληματικής προέλευσης, που έχουν μπει στον ΠΑΟΚ πολλά χρόνια, δεν απαλλάσσει τους ανθρώπους του. Κι αυτό ευθύνη της ομάδας είναι η οποία καλείται, έστω αυτή την ώρα, να τα εξαφανίσει.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ