Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΟ Ολυμπιακός κρατάει το πρωτάθλημα στα χέρια του

Ο Ολυμπιακός κρατάει το πρωτάθλημα στα χέρια του

Τι μάθαμε από την 24η αγωνιστική της Super League; Τίποτα καινούργιο! Αυτός είναι πάντως ταυτόχρονα και ο λόγος που δείχνουν να προκύπτουν σημαντικές απαντήσεις για τη συνέχεια. Όπως- για παράδειγμα- ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός αυξάνει συντριπτικά τις πιθανότητές του να το κατακτήσει, χωρίς να εντυπωσιάζει με κανένα τρόπο. Γιατί δηλαδή πρέπει να εντυπωσιαστούμε με τον Ματιέ Βαλμπουενά, που παρουσίασε την κλάση του και βοήθησε τον Ολυμπιακό να κατακτήσει ένα τρίποντο, το οποίο – σωστά- ο Πέδρο Μαρτίνς είχε χαρακτηρίσει εξ αρχής “μισό πρωτάθλημα;”.

Γιατί θα πρέπει να μας φανεί ξεχωριστό που ο Ολυμπιακός βγάζει την απαραίτητη αποφασιστικότητα στο πιο κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος και φεύγει από το Βόλο με διπλό; Οι τίτλοι δεν κατακτώνται χάρη στο θέαμα, αλλά με την ουσία. Αυτή την ώρα ο Ολυμπιακός κρατάει το πρωτάθλημα στα χέρια του.

Τα ταξίδια στο εξωτερικό, λόγω των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, επέβαλαν φυσικά στον Ραζβάν Λουτσέσκου και τον Πέδρο Μαρτίνς να προχωρήσουν σε αλλαγές στις ενδεκάδες τους.

Σε μία κρίσιμη στιγμή της Λίγκας, όπου και οι δύο φαίνεται πως έχουν καταλήξει με ποιους θα πορευτούν έως το τέλος, αυτό δεν δείχνει να τους αρέσει. Ο Πορτογάλος προπονητής πάντως έκανε τις κινήσεις που ήταν απαραίτητες. Βρήκε τρόπο να ρίξει στο ματς όλους τους διαθέσιμους κυνηγούς. Ονιεκούρου, Βαλμπουενά, Τικίνιο και Βρουσάι.

Δύο απλές εξηγήσεις του απέφεραν τη νίκη. Καταρχάς ότι το ρόστερ του είναι πλήρες και κατά δεύτερο ότι δεν τους “ξεχνάει” στον πάγκο. Ακόμη κι αν ο Μαρτίνς δέχθηκε κριτική για τις αλλαγές του στην Αταλάντα στο 85΄, ο Πορτογάλος έχει πάντοτε σκεπτικό. Είτε αυτό βγαίνει, είτε όχι, πάντως δεν κάνει τίποτα στην τύχη.

Ο ΠΑΟΚ τώρα, που υποτίθεται πως θέλει να πάρει τον τίτλο από το μεγάλο φαβορί, τον Ολυμπιακό, πήγε στο Κλεάνθης Βικελίδης με 14 ματς χωρίς ήττα. Ο Άρης ήταν όμως αυτός που έφτασε πολύ κοντά να κερδίσει, με τρεις μεγάλες ευκαιρίες. Πλήρωσε ασφαλώς ξανά την αναποτελεσματικότητά του, στοιχείο που αποκαλύπτεται και από το γεγονός πως έχει πετύχει μόλις δέκα γκολ στην έδρα του. Και φτάνει στο σημείο να επαναφέρει στην κουβέντα τον Μήτρογλου…

Στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ θυμήθηκε πώς είναι να εκμεταλλεύεσαι την έδρα σου, επειδή είχε και πάλι τον Μάνταλο στις επάλξεις. Κι αν το γκολ που πέτυχε με κεφαλιά είναι άξιο για να τον αναδείξει MVP του αγώνα, δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη η μπαλιά ακριβείας του εξαιρετικού Ρότα. Αυτό λείπει τόσο καιρό από την ομάδα, η τελική πάσα. Δεν είναι επίσης κατανοητό πώς έχει απενεργοποιηθεί ένας παίκτης της ποιότητας του Τσούμπερ.

Όπως και να χει η ΑΕΚ ήταν η μόνη που νίκησε, στο γκρουπ των επτά ομάδων που ακολουθούν τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ.

Συγκυρία η οποία ευνόησε τον Παναθηναϊκό, που κατά τα άλλα μοιάζει να αποδέχεται τις δυνατότητές του και ακριβώς γι αυτό περνάει περίοδο κατάθλιψης… 

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ