Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΟ νέος Ολυμπιακός σχεδιάζεται

Ο νέος Ολυμπιακός σχεδιάζεται

Ο αποκλεισμός στο εγχώριο κύπελλο είναι μία συνθήκη η οποία συγκεντρώνει πιθανότητες για όλες τις μεγάλες ομάδες της Ευρώπης. Συνέβη στον Ολυμπιακό, όχι σε σενάριο “Δαυίδ- Γολιάθ”, αλλά σε ντέρμπι, με τον ΠΑΟΚ. Κι ενώ μπορούσε να είχε γίνει έκπληξη νωρίτερα στη σεζόν, όταν οι “ερυθρόλευκοι” χρειάστηκαν την παράταση κόντρα στον Παναιτωλικό, στον προημιτελικό του Γ. Καραϊσκάκης.

Η επιλογή τότε της τεχνικής ηγεσίας των Πειραιωτών ήταν συγκεκριμένη, χρησιμοποιώντας εναλλακτικές ενδεκάδες στα δύο παιχνίδια. Προσέγγιση την οποία όλες οι μεγάλες ομάδες ακολουθούν στα πρωταθλήματά τους, όταν έχουν να συνδυάσουν πολλές υποχρεώσεις σε διαφορετικές διοργανώσεις.

Τίποτα από όλα αυτά ωστόσο δεν αλλάζει ένα πραγματικό, αυτή την ώρα, δεδομένο. Το ρόστερ του Ολυμπιαικού δείχνει πως χρειάζεται φρεσκάρισμα. Πριν απ΄όλα βέβαια, προτεραιότητα των “ερυθρόλευκων” αποτελεί η εξασφάλιση μαθηματικά της κατάκτησης του πρωταθλήματος, με νίκη κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα την Κυριακή, η οποία θα διατηρήσει, ή και θα αυξήσει την διαφορά των 11 βαθμών από τον δεύτερο ΠΑΟΚ.

Ταυτόχρονα όμως οι “ερυθρόλευκοι” προτίθενται να επισπεύσουν τις διαδικασίες για την ενίσχυση του ρόστερ. Οι αποφάσεις στην ΠΑΕ θα υποστηρίξουν σημαντική ενίσχυση της ομάδας, ώστε να της επιτρέψουν να εμφανιστεί περισσότερο ανταγωνιστική και στην Ευρώπη.

Στην άκρη της άμυνας θα αποκτηθούν αριστερό και δεξί μπακ, καθώς οι βασικοί εφέτος Λαλά και Ρέαμπτσιουκ δεν πλησίασαν ποτέ το επίπεδο των Ελαμπντελαουί και Τσιμίκα.

Ο Ολυμπιακός στοχεύει επίσης να προχωρήσει στην απόκτηση δύο πλάγιων ποιοτικών επιθετικών. Ο Λόπες θα επιστρέψει στη Σεβίλλη, αφού λήγει ο δανεισμός του, ενώ για τον Ονιεκουρού αναμένεται να γίνει προσπάθεια παραχώρησης.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η ομάδα βασίστηκε στον Μασούρα, τον Αγκιμπού Καμαρά, τον Ροντρίγκες και τον Βαλμπουενά. Στη μεσαία γραμμή, από την άλλη, δε φαίνεται ο Μαντί Καμαρά να αποτελεί βέβαιη λύση πλέον και αναμένονται μεταγραφές προκειμένουν να τονώσουν τον τομέα της ταχύτητας.

Στα στόπερ είναι απαραίτητες περισσότερες από μία κινήσεις. Η άμυνα υπέφερε και χρειάζεται φρεσκάρισμα. Ο καλύτερος όλων, ο Σισέ, δεν αποκλείεται να πουληθεί εφόσον προκύψει σοβαρή πρόταση, ο Μπα δεν ήταν στα καλύτερά του, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος θα βάλει ακόμη ένα χρόνο στην πλάτη, ενώ Σεμέδο και Μάρκοβιτς δεν υπολογίζονται.

Κατά συνέπεια μένουν ο Παπασταθόπουλος, ο Μανωλάς και ο Σισέ, εφόσον δεν παραχωρηθεί. Σε ό,τι αφορά στην κορυφή της επίθεσης, τις επόμενες τρεις εβδομάδες θα ξεκαθαρίσει το ζήτημα της ανανέωσης του συμβολαίου του Ελ Αραμπί.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ