Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΟ Μπενζεμά απελευθερώθηκε, χωρίς Ρονάλντο...

Ο Μπενζεμά απελευθερώθηκε, χωρίς Ρονάλντο…

Πέρυσι η Τσέλσι προκρίθηκε εις βάρος της Ρεάλ Μαδρίτης, στον τελικό του Champions League (2-0 εντός, 1-1 εκτός). Ένα γύρο νωρίτερα εφέτος, η Ισπανική ομάδα έθεσε από τον πρώτο αγώνα διαφορετικά δεδομένα.

Στο κείμενο που αναρτήθηκε χτες (6/04) σε αυτή τη στήλη, πριν ξεκινήσει η αναμέτρηση στο Λονδίνο, αναφέραμε : “Η οικονομική αβεβαιότητα, μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία και τις συνέπειες που έχει στους ολιγάρχες της Ρωσίας – και στον Αμπραμόβιτς – θέτει ζήτημα επιβίωσης για την Τσέλσι. Η εντός έδρας συντριβή, 1-4 από τη Μπρέντφορντ το περασμένο Σάββατο, με 4 τέρματα σε 37 λεπτά (50’, 54’, 60’, 87’) κι ενώ η αμυντική γραμμή της θύμιζε “παιδική χαρά”, λέει πολλά…Σε κάθε περίπτωση δεν επιτρέπει να χρίσει κανείς φαβορί τους “μπλε” σε κανέναν αγώνα, πόσο μάλλον κόντρα στη Ρεάλ. Για υπεράσπιση του τίτλου του Champions League ούτε λόγος…“.

Κάποιες ώρες μετά το θρίαμβο των μαδριλένων, που όλα δείχνουν πως ισοδυναμεί με πρόκριση για τη Ρεάλ από τον πρώτο αγώνα, ένας παράγοντας φρόντισε να ανατρέψει τα δεδομένα. Να τα παραμερίσει, με τη δική του εμφάνιση, πιο σωστά. Ακόμη και εκείνα που συνηγορούσαν πως η Τσέλσι δεν έπρεπε να χριστεί φαβορί. Πράγματι, δεν έπρεπε, όμως για άλλο λόγο…

Ο Καρίμ Μπενζεμά είναι αυτός ο λόγος, ο καλύτερος επιθετικός στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, που επιβεβαιώνει από εβδομάδα σε εβδομάδα ότι μεγαλώνοντας γίνεται ακόμη καλύτερος! Το είπε ο ίδιος ο Αντσελότι : “Είναι σαν το παλιό κρασί. Όσο περνάει ο χρόνος γίνεται καλύτερος”.

Ο πανέξυπνος Ιταλός βέβαια στη διατύπωση της απάντησης απέφυγε να συμπεριλάβει και το όνομα του Μπενζεμά. Διότι δεν ήθελε να παίζει απομονωμένη η δήλωσή του στα ΜΜΕ, με ξεχωριστή αναφορά στον παίκτη και άφησε να πει το “Μπενζεμά” μόνο ο δημοσιογράφος στην ερώτηση.

Δεν ήταν ποτέ σκοπός του να ξεχωρίζει τους ποδοσφαιριστές. Δεν το ήθελε ούτε στην εποχή που έπαιζε ο ίδιος, αν και είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που μεγαλούργησαν εντός αγωνιστικών χώρων και συνέχισαν αντίστοιχη πορεία στους πάγκους.

Ο Αντσελότι ποτέ δεν είχε και συνεχίζει να μην έχει ανάγκη προβολής. Ακριβώς το ίδιο απαιτεί και από τους ποδοσφαιριστές του, στοιχείο το οποίο αποκαλύπτεται από τα λόγια του Μπενζεμά. Μετά το τέλος του αγώνα στο Λονδίνο ο Γάλλος ξεκίνησε τις δηλώσεις του αναφέροντας πως είναι απίστευτα χαρούμενος για το θρίαμβο της Ρεάλ και στεναχωρημένος που έχασε μία τεράστια ευκαιρία για ένα ακόμη γκολ!

Ο Γάλλος μοιάζει απελευθερωμένος μετά την αποχώρηση του Κριστιάνο Ρονάλντο από την ομάδα της Μαδρίτης. Αρκεί να σκεφθεί κανείς πως έπαιξαν μαζί στην αρχική ενδεκάδα στους τέσσερις τελευταίους τελικούς της Ρεάλ στη διοργάνωση (2014,16,17,18) με το γάλλο να έχει σκοράρει από τα 12 γκολ της Ρεάλ σε αυτά τα παιχνίδια μόλις ένα! Στον τελευταίο τελικό του 2018 κόντρα στη Λίβερπουλ. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που τώρα σαρώνει τα γήπεδα της Ευρώπης μόνος. Σε μεγαλύτερη ηλικία…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ