Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΟ καυγάς Ανδρουλάκη - Τσίπρα είναι για 7 ευρώ;

Ο καυγάς Ανδρουλάκη – Τσίπρα είναι για 7 ευρώ;

Γράφει ο Νίκος Ελευθερόγλου

Μπορεί να πέρασε στα… ψιλά η διαφοροποίηση ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ για την τιμή των μοριακών τεστ, αλλά η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα στις σχέσεις των δυο κομμάτων δεν εξελίσσονται όπως τα περίμενε ο Αλέξης Τσίπρας.

Και δεν είναι σίγουρα ο καυγάς για τα 7 ευρώ της τιμής των τεστ, (47 τα έβαλε η κυβέρνηση, 40 πρότεινε το ΠΑΣΟΚ) που έφερε την κόντρα μεταξύ Κουμουνδούρου και Χαριλάου Τρικούπη.

Ο τέως πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας βλέπει ότι να ποντάρει σε ένα… αντιδεξιό μέτωπο που μαζί με το ΠΑΣΟΚ, θα δημιουργήσει ένα κλίμα ανατροπής, της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αρχικά, και στη συνέχεια μια “προοδευτικής” κυβέρνησης από την άλλη, δεν του βγαίνει.

Ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, φαίνεται ότι έχει επιλέξει μια άλλη διαδρομή, που ως κεντρικό πυρήνα της έχει να “δοκιμαστεί” πρώτα, να περιμένει τις ψύχραιμες δημοσκοπήσεις, στη συνέχεια και αφού γίνουν εκλογές να πάρει τις όποιες αποφάσεις του.

Ο λόγος είναι απλώς και προφανής. Ο κ. Ανδρουλάκης, γνωρίζει ότι αυτοί που έχουν απομείνει στο ΠΑΣΟΚ, είναι πολίτες που στην πλειοψηφία τους, δεν πήγαν ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ (που πήγε το μεγάλο κομμάτι των ψηφοφόρων του), ούτε στην Νέα Δημοκρατία.

Αρα εάν θέλει όχι μόνο να επιβιώσει, δεν μπορεί να γίνει μέρος ούτε ενός αντιδεξιού μετώπου, ούτε ενός αντισύριζα μετώπου.

Στο μόνο μέτωπο που μπορεί αυτή τη στιγμή να επενδύσει είναι αυτό της λογικής και του ρεαλισμού.

Ο κ. Ανδρουλάκης γνωρίζει, ότι δεν είναι ο χαρισματικός ηγέτης που θα ξεσηκώσει τα πλήθη όπως ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Ούτε από την άλλη μπορεί να γίνει ο Αλέξης Τσίπρας του ΠΑΣΟΚ.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι ο τόπος χρειάζεται σήμερα έναν πολιτικό αρχηγό… χαρισματικό με τους όρους του παρελθόντος.

Οι πολίτες χρειάζονται πολιτικές και πολιτικούς που με τις θέσεις και τις προτάσεις τους μπορούν να δίνουν λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας. Πολιτικούς που δεν επιλέγουν την τοξικότητα και την στείρα αντιπαράθεση για την αντιπαράθεση, αλλά μπορούν να μιλούν τη γλώσσα της κοινής λογικής.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αυτό έχει μπροστά του και όχι εάν πάει με τον έναν ή τον άλλον, ή θα φέρει το ένα στέλεχος στη θέση κάποιου άλλου.

Τα εφτά ευρώ της διαφοράς της τιμής των τεστ με την κυβέρνηση, μπορεί να προκάλεσε μια ελεγχόμενη και…προειδοποιητική σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έδειξε προς τα που θέλει να πάει το καράβι. Και σίγουρα μόνο κάποιος αφελής μπορεί να πιστέψει ότι ο καυγάς έγινε για αυτό…

Και μπορεί η Χαριλάου Τρικούπη, να φοβήθηκε και να επιχείρησε να μαζέψει την πρότασή της, αλλά αυτή καταγράφηκε.

Αλλά για να περάσει στο υποσυνείδητο των πολιτών, ως σοβαρή δύναμη πρέπει να συνεχίσει προς αυτήν την πορεία. Διαφορετικά θα γίνει αργά ή γρήγορα παρακολούθημα των άλλων. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, είναι ο νεότερος όλων των αρχηγών, έχει την ευκαιρία του, το θέμα είναι να πείσει ότι μπορεί να την αρπάξει. Καθώς και ο δικός του μήνας του μέλιτος τελειώνει και τα δύσκολα δεν είναι πίσω του, αλλά μπροστά του…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ