don't even ask

don't even ask

spot_img
spot_img

Ο ισχυρός ΟΠΑΠ, θετικές προοπτικές για τράπεζες, οι επισημάνσεις Μυλωνά, η ενισχυμένη Attica Group, το senior bond (500) της Eurobank, ο αντίκτυπος του Λονδρέζικου party (Coca Cola) και το βλέμμα στο ’24

*Ενθαρρυντικές οι εξελίξεις από το Μεσανατολικό μέτωπο. Αμερικανοί αξιωματούχοι που βρίσκονται κοντά στις διαπραγματεύσεις τόνισαν ότι ενώ η συμφωνία δεν έχει ολοκληρωθεί, είναι όλο και πιο αισιόδοξοι και πιστεύουν ότι οι πολλές εβδομάδες δύσκολης δουλειάς πρόκειται να αποδώσουν με την απελευθέρωση ομήρων.

*Την Δευτέρα οι S&P 500 και Nasdaq έκλεισαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η Fed δεν θα προχωρήσει σε νέες αυξήσεις επιτοκίων. Σύμφωνα με τις κινήσεις στις αγορές προθεσμιακών συμβολαίων, οι επενδυτές δίνουν 28% πιθανότητα σε μείωση επιτοκίων από την Fed τον Μάρτιο. Μετά την λήξη της συνεδρίασης θα ανακοίνωνε αποτελέσματα η Nvidia- δεν τα περίμενα είναι η αλήθεια- Πάντως το ενδιαφέρον ήταν στραμμένο στον αντίκτυπο που θα έχουν στα αποτελέσματα της εταιρείας οι περιορισμοί που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ στις πωλήσεις τσιπ στην Κίνα. Αύριο, Πέμπτη, αργία στην Wall Street (Ημέρα των Ευχαριστιών), ημιαργία την Παρασκευή.

*Ενδιαφέρον, μας αφορά έμμεσα: Μεγάλες και ισχυρές χώρες της ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας και της Γερμανίας, πρέπει να πάρουν πίσω σύντομα τις φορολογικές περικοπές στην ενέργεια, στις οποίες οδήγησε η κρίση, δήλωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενόψει της επιδίωξης της ΕΕ να επανέλθει στον παραδοσιακό της ρόλο για την αστυνόμευση των κρατικών δαπανών, σύμφωνα με το Euronews.

*Η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι πούλησε μέσα σε λίγες ώρες μερίδιο 1 δισ. ευρώ στην Monte Paschi di Siena. Αμέσως μετά την αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ιταλίας από τη Moody’s την Παρασκευή, η ιταλική κυβέρνηση έδωσε το «πράσινο φως» για την πώληση μεριδίου του ιταλικού δημοσίου στη γηραιότερη τράπεζα του κόσμου, ανέφεραν πηγές του Bloomberg. Στο 39% από 64% η συμμετοχή του Δημοσίου, διευκολύνεται έτσι μία συμφωνία εξαγοράς ή συγχώνευσης/απορρόφησης.

*ΟΠΑΠ: Καθαρά κέρδη 307 εκατ. στο 9μηνο, για να ερχόμαστε και στα δικά μας. Ισχυρή ταμειακή θέση, με καθαρά ταμειακά διαθέσιμα στα €147,8εκ., και δείκτη Καθαρών Ταμειακών Διαθεσίμων/LTM EBITDA στο 0,20x (0,13x συμπεριλαμβανομένων των μισθώσεων). Λαμβάνοντας υπόψη την πρόσφατη ασυνήθιστη μεταβλητότητα στην αγορά αθλητικού στοιχηματισμού σε διεθνές επίπεδο σε συνδυασμό με την επίδραση εγχώριων έκτακτων γεγονότων, η Εταιρεία προβλέπει επαναλαμβανόμενα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) στο εύρος των €720 – 740εκ. Το Opaponline.gr, η iLottery πλατφόρμα, συνέχισε να καταγράφει διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης. Έμφαση δόθηκε στην ανανέωση των αριθμοπαιχνιδιών που διεξάγονται μέσω κληρώσεων. Η πρόσφατη επανατοποθέτηση του ΛΟΤΤΟ ως παιχνίδι μηνιαίων καταβολών κερδών, έχει τύχει θερμής υποδοχής από τους πελάτες και τους πράκτορες μας, σημειώνοντας ενθαρρυντικά αρχικά αποτελέσματα….η συνοπτική προσέγγιση του ceo Jan Karas.

*Motor Oil: Έσοδα από συνεχιζόμενες δραστηριότητες 9,97 δισ. ευρώ έναντι 12,66 δισ. κατέγραψε στο 9μηνο η Motor Oil, σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις που δημοσιοποίησε. Πτωτικά, όπως αναμένονταν καθώς πέρυσι είχαν καταγραφεί «ουρανοκατέβατα» έσοδα, κινήθηκε και η κερδοφορία, η οποία ωστόσο κινείται σε υψηλά επίπεδα.

*Standard & Poor’s: Η αξιολόγηση από την S&P Global Ratings δείχνει θετική προοπτική για τις ελληνικές τράπεζες, εστιάζοντας σε διάφορους παράγοντες που επηρεάζουν την αγορά και την οικονομία. Το μέλλον φαίνεται λαμπρό, με την προοπτική καταβολής μερισμάτων από τις τράπεζες και τις πωλήσεις μετοχών του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Με άνοδο 63,98% για το 2023, ο εγχώριος τραπεζικός κλάδος είναι μακράν το πιο hot bet των αγορών. Συνεδρίαση Εθνικής και η χθεσινή, αξία συναλλαγών στα 287 εκατ. Συνολικά 379,6 εκατ. με 31,4 εκατ. μέσω προσυμφωνημένων εντολών και το 85% σε μόλις 3 χαρτιά: Εθνική, Eurobank και ΟΤΕ. Σήμερα θα φανεί εάν οι βιαστικοί θα πάρουν τα γρήγορα και αρκετά κέρδη τους. Ωστόσο, έμειναν εκτός παιδιάς αρκετοί και ισχυροί, οπότε δεν αποκλείεται να υπερκαλύψει η ζήτηση.

*Διατήρησε στον δείκτη FTSE All World τη μετοχή της Εθνικής ο οίκος FTSE/Russell.  Λόγω του placement του ΤΧΣ αύξησε την βαρύτητα στάθμισης της μετοχής από 59,61%, στο 81,61%. Rebalancing έγινε και στον δείκτη MSCI. Η επιτυχία εκφράζει τις μεγάλες, πρόσφατες τομές που έχουν γίνει στη χώρα και λειτουργεί προσθετικά στην αλλαγή του επενδυτικού περιβάλλοντος, σημείωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Παύλος Μυλωνάς. Και να σκεφτείτε πως, “παράγοντες” εντός του περιβάλλοντος Μαξίμου ήθελαν να τον “παραιτήσουν”. Αλλά περασμένα, ξεχασμένα για τον ίδιο δεν γνωρίζω-δε νομίζω. Το ίδιο ισχύει και για τον Ηλία Ξηρουχάκη, τον έβγαζαν “λίγο” για το ΤΧΣ. Τώρα αρκετοί από αυτούς που τον αποθεώνουν, τον υπέσκαπταν…γνωρίζει πολύ καλά ο ίδιος. Η DeA δεν έχει όρεξη να σπέρνει…ζιζάνια, αλλά μικρό χωριό ήμαστε γνωριζόμαστε, να μην ξεχνιόμαστε.

*Σήμερα οι γενικές συνελεύσεις Attica Συμμετοχών- ΑΝΕΚ. Με το εν λόγω deal η ενισχυμένη πλέον Attica Group ανεβαίνει στην δεύτερη θέση πανευρωπαϊκά, με κριτήριο τη χωρητικότητα επιβατών και στην πέμπτη θέση, με κριτήριο τη χωρητικότητα σε γραμμικά μέτρα γκαράζ. Δεν δίνω πιθανότητες σε παράγοντα ο οποίος πρόσφατα εκτιμούσε πως, θα χρειαστεί και δεύτερος γύρος γ.σ. Θα μου έκανε μεγάλη εντύπωση εάν επιβεβαιωνόταν.

*Το θετικό κλίμα ελέω Εθνικής έσπευσε να αξιοποιήσει η Eurobank. Σήκωσε 500 εκατ. με κουπόνι 5,875%, μέσω senior bond. Ενδεχομένως για αυτό να επισπεύδουν και το placement των 2 βασικών μετόχων της Helleniq Energy.

*Την έναρξη προγράμματος επαναγοράς μετοχών από χθες (21/11) σήμερα 21 Νοεμβρίου 2023 ανακοίνωσε η Coca Cola Hellenic. Το πρόγραμμα πρόκειται να διαρκέσει για περίοδο περίπου δύο ετών και πρόθεση είναι να επιστραφούν έως και 400 εκατ. ευρώ στους μετόχους. Το πάρτυ στο Λονδίνο έφτασε μέχρι την Αθήνα, στα 24,91 ευρώ με άνοδο 3,71% και συναλλαγές 37.300 τμχ.

*ElvalHalcor: Στα €33,4 εκατ. τα καθαρά κέρδη 9μηνου. Καθαρές ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες στα 186 εκατ. ευρώ και μείωση του καθαρού δανεισμού κατά 225,7 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε η εταιρεία. Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του τριμήνου, ο Γενικός Διευθυντής του Κλάδου Αλουμινίου, Νικόλαος Καραμπατέας, σημείωσε πως “…πετύχαμε να διατηρήσουμε τις ποσότητες και τη λειτουργική κερδοφορία σε ικανοποιητικά επίπεδα, ανώτερα από τα αντίστοιχα του 2021, και για αυτό το 3μηνο…”.

*Prodea: Στα €127,4 εκατ. τα έσοδα στο 9μηνο. Η εύλογη αξία των επενδύσεων σε ακίνητα του ομίλου στις 30 Σεπτεμβρίου 2023 ανήλθε σε €2.574,8 εκατ. από €2.566,7 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Πολλές θα είναι οι συμφωνίες την επόμενη χρονιά.

*Αρχής γενομένης από την Τράπεζα Πειραιώς, της οποίας η αποκρατικοποίηση όπως είπε ο Ηλίας Ξηρουχάκης θα διενεργηθεί το α’ τρίμηνο του ερχόμενου έτους. Όμως ο ίδιος ο CEO του ΤΧΣ δεν παράλειψε να δηλώσει πως προχωράει το due dilligence μεταξύ Attica Bank και Παγκρήτιας. Και οι δύο τράπεζες έχουν δουλέψει σκληρά για το επόμενο βήμα. Όντως, αυτό το road show προοιωνίζεται ενδιαφέρον. Στις 27-28 Νοεμβρίου στα κεντρικά της Morgan Stanley, στο Λονδίνο. Αίφνης τις πιο πολλές συναντήσεις θα τις έχει το team της Εθνικής. Πως τα φέρνει ο καιρός. Πάνω από 8 δισ. οι προσφορές για το 22% της Εθνικής, ξεπέρασαν το 1,6 δισ. για το senior bond της Eurobank. Εν τέλει, λεφτά για τα ελληνικά assets υπάρχουν, σαν…χαβιάρι αγοράζονται τελευταία.

Αποποίηση Ευθύνης : Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

don't even ask