Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΟ Εμπαπέ αλλάζει τη Ρεάλ!

Ο Εμπαπέ αλλάζει τη Ρεάλ!

Ο Κιλιάν Εμπαπέ είναι για τη Ρεάλ Μαδρίτης, εδώ και πολλά χρόνια, η κορυφαία μεταγραφή μετά από εκείνη του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο παγκόσμιας κλάσης επιθετικός ανήκει στην κατηγορία των ποδοσφαιριστών που αναδιαμορφώνουν τον τρόπο παιχνιδιού των ομάδων για τις οποίες αγωνίζονται.

Στον νικηφόρο τελικό (2-0) του Super Cup κόντρα στην Αταλάντα ο γάλλος επιβεβαίωσε αυτή την πραγματικότητα από το πρώτο άγγιγμα της μπάλας! Καθώς από εφέτος οι μαδριλένοι απέκτησαν ρολίστα κεντρικό επιθετικό, μετά την αποχώρηση του Καρίμ Μπενζεμά, πριν από δύο σεζόν.

Μπορεί ο Κιλιάν Εμπαπέ να μην έχει το ίδιο “καλούπι φορ” όπως αυτό του Μπενζεμά, σε κάθε περίπτωση πάντως ο τρόπος παιχνιδιού του Κάρλο Αντσελότι αλλάζει. Πολύ απλά διότι στην προηγούμενη σεζόν όπου δεν αποκτήθηκε διάδοχος του Μπενζεμά, η Ρεάλ λειτούργησε με…κρυφό επιθετικό, τον Μπέλινγχαμ! Με στάνταρ θέσεις για τους Βινίσιους και Ροντρίγκο στα άκρα και με τον Βαλβέρδε κοντά σε όλους.

Η παρουσία του Κιλιάν Εμπαπέ διαφοροποιεί την επιθετική ανάπτυξη της Ρεάλ, ακόμη και όταν ο γάλλος μετακινείται αριστερά. Συνέβη στον τελικό του Super Cup στο δεύτερο ημίχρονο, όταν ο Αντσελότι του έδωσε εντολή να ξεκινάει από την πτέρυγα, όπως άλλωστε το έκανε τόσα χρόνια στην Παρί σεν Ζερμέν.

Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, η δύναμη της front line δεν ισχυροποιείται μόνο αλλά στη διάρκεια των αγώνων θα αποκτήσει νέα λειτουργεία.

Είδαμε τον Βινίσιους φορ κάποιες στιγμές, τον Μπέλινγχαμ, τον Ροντρίγκο και τελικά τον Βαλβέρδε από θέση κεντρικού επιθετικού να ανοίγει στο σκορ!

Στο 2-0 μάλιστα ο Εμπαπέ περίμενε την ασίστ από αριστερά του Μπέλνιγχαμ. Που σημαίνει ότι στην ίδια φάση ο άγγλος και ο γάλλος συνεργάστηκαν ξεκινώντας από το ίδιο σημείο. Ο Μπέλνιγχαμ κράτησε τη μπάλα με τους αντιπάλους επάνω του και όταν είδε τον Εμπαπέ να κινείται παράλληλα προς την περιοχή την “έσπασε” στον κενό χώρο. Ο γάλλος απλά την προώθησε στα δίχτυα.
Και τα δύο γκολ του τελικού μπήκαν με την ίδια προσέγγιση. Χάρη στο ποδόσφαιρο συνεργασιών, με τελικές πάσες όταν η αντίπαλη άμυνα είχε εξουδετερωθεί και τελικά με απλή εκτέλεση για το σκοράρισμα. Κομπιούτερ!

Ο Εμπαπέ δεν προσθέτει μόνο επιθετική κλάση αλλά παρέχει και το περιθώριο να βελτιώσει η Ρεάλ την αγωνιστική της προσέγγιση. Διότι και αυτός είναι σπουδαίας κλάσης αλλά και η ομάδα έχει τις βάσεις προκειμένου να τον ενσωματώσει παραγωγικά και αποτελεσματικά.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ