Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΟ "διπολικός" Παναθηναϊκός αδίκησε εφέτος τον εαυτό του

Ο “διπολικός” Παναθηναϊκός αδίκησε εφέτος τον εαυτό του

Έπρεπε να φτάσει στο φινάλε της κανονικής περιόδου και να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο ο Παναθηναϊκός, για να βγάλει την κυριαρχική εικόνα η οποία αρμόζει, όχι απλά στη φανέλα και το όνομά του αλλά και, στο εφετινό του ρόστερ.

Οι “πράσινοι”, με τη σημερινή εμφατική τους νίκη επιβεβαίωσαν πως, σε ολόκληρη τη σεζόν έχουν αδικήσει τον εαυτό τους. Διότι η σημερινή εικόνα δεν ήταν συγκυριακή, αλλά αυτή που αντιστοιχεί στην ποιότητα της ομάδας και του προπονητή της.

Παρ΄όλα αυτά είναι εξαιρετικά σημαντικό ελάττωμά της όταν δεν μπορεί να διαχειριστεί τις δυνατότητές της. Το εξηγεί η βαθμολογική θέση.

Ο εφετινός Παναθηναϊκός εάν χρειαζόταν να επισκεφθεί ψυχαναλυτή, προκειμένου να ερμηνεύσει τις συμπεριφορές του από γήπεδο σε γήπεδο, θα έφευγε με το χαρακτηρισμό “διπολικός”. Διότι δεν γίνεται να παρουσιάζεται μία ομάδα με τόσο θεαματικά αντίθετες εικόνες, εντός και εκτός έδρας.

Είναι αυτό που λέμε : “να το κοιτάξεις” και ο Παναθηναϊκός αυτό το πρόβλημα, το μεγαλύτερό του στη χρονιά, δεν μπορώ να ξέρω εάν το “κοίταξε”, σίγουρα πάντως δεν κατάφερε πάντως να το λύσει, ποτέ!

Στα σημερινά, ο Αλεξανδρόπουλος έκανε καταπληκτικό παιχνίδι, ο Ρούμπεν το ίδιο και ο Διούδης έδειξε ξανά πως είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας της ομάδας. Εκείνοι βέβαια που κάνουν τη διαφορά είναι οι ακραίοι, ο Παλάσιος και ο Αϊτόρ. Σχετικά με τον πρώτο, είναι πολύ μεγάλη η διαφορά της αξίας του, συγκριτικά με πολλούς άλλους του έμψυχου δυναμικού και αφού ήρθε καταπονημένος όταν έγινε η μεταγραφή, πλέον δικαιώνει εκείνους που προέβλεπαν με βεβαιότητα πως θα βγάλει μάτια.

Ο Αίτόρ από την άλλη είναι κάτι σαν νέα μεταγραφή εφέτος, όπως έχουμε επισημάνει άλλωστε κι άλλες φορές. Οι δύο τους έχουν σκοράρει καθοριστικά γκολ και έχουν μοιράσει εασίστ, με όλα αυτά τα στοιχεία να τους καθιστούν τους σημαντικότερους και πιο καθοριστικούς παίκτες της ομάδας.

Ο Γιοβάνοβιτς δεν θα αποθεωθεί, επειδή κατάφερε να μπει η ομάδα στα play off. Κάθε άλλο. Το αυτονόητο έπραξε. Θα πρέπει όμως πλέον, μετά την πρώτη νίκη σε ντέρμπι, στην προτελευταία αγωνιστική, να συνηθίσει τέτοια αποτελέσματα κόντρα στις μεγάλες ομάδες, καθώς θα τις βρίσκει πιο συχνά μπροστά του στο εξής…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ