Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΟ Γιαννίκης πρέπει να αποχωρήσει μόνος του...

Ο Γιαννίκης πρέπει να αποχωρήσει μόνος του…

Η συζήτηση για την παραμονή ενός προπονητή, όταν η ομάδα της οποίας φέρει την ευθύνη καταρρέει, βγαίνει πάντοτε στην επιφάνεια. Ο Αργύρης Γιαννίκης βιώνει αυτή την κατάσταση αυτή την ώρα, όχι αδικαιολόγητα.

Τις δικές του ευθύνες τις έχουμε καταγράψει εδώ από την πρώτη στιγμή και είναι αρκετές. Πάντως η μεγαλύτερη, όπως φαίνεται, ήταν η αρχική του απόφαση να ξεκινήσει την καριέρα του σε αυτό το επίπεδο, από την ΑΕΚ.

Έχει σημασία να αναφέρουμε κάτι που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι. Πως τον περίμενε δηλαδή πολύ καιρό ο Ατρόμητος, προκειμένου να αναλάβει τις τύχες της ομάδας του Περιστερίου, μετά την εντυπωσιακή του διαδρομή στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Οι άνθρωποι του Ατρόμητου τον ήθελαν πολύ και του υποσχέθηκαν μάλιστα και χρήματα για μεταγραφές.

Ο προπονητής τότε απάντησε ωστόσο πως θα δουλέψει τελικά στην ΑΕΚ. Ανταοποκρίθηκε στην πρόκληση, θα πει κανείς, όμως τα δεδομένα τον διέψευσαν. Ρϊσκαρε πολύ για την μικρή εμπειρία του.

Τώρα λοιπόν, μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα στην ΑΕΚ, τα αποδυτήρια, οι γνωρίζοντας λένε πως, τον κρατούν έξω από τις συζητήσεις μεταξύ των παικτών.

Στις δηλώσεις του δείχνει κάθε φορά πως δεν έχει καθαρή εικόνα για αυτό που συνέβη, μετά από κάθε αγώνα. Η ομάδα μοιάζει σκορποχώρι και εκείνος λέει “άλλα λόγια να αγαπιόμαστε”.

Με την άμυνα μια να παίζει αδικαιολόγητα στην ευθεία ψηλά, μία να αδυνατεί να επιστρέψει για να καλύψει χώρους και την ομάδα συνολικά από την άλλη να χάνει καλές μονάδες. Παίκτες όπως ο Τσούμπερ έχουν εξαφανιστεί, χωρίς συγκεκριμένη αιτία.

Το ίδιο μοιάζει πιθανό να γίνει και με τον στόχο της εξόδου στην Ευρώπη και τα ερωτήματα πλέον είναι δύο. Ένα παλιό και άλλο ένα φρέσκο :

  1. Γιατί το καλοκαίρι δεν αποφάσισε να ακολουθήσει σκαλί σκαλί την προπονητική του πορεία, βάζοντας τις βάσεις με καλή δουλειά στον Ατρόμητο, την πρόταση του οποίου απέρριψε ;
  2. Θα μείνει τώρα στον πάγκο και για τον αγώνα της Τετάρτης με τον ΠΑΟΚ (2/3) ;

Μένει να αποφασίσει η διοίκηση, όμως κανονικά θα έπρεπε να αποχωρήσει μόνος του, μετά την τραγωδία της Λεωφόρου. Εάν υπάρχει ένας τρόπος να διορθώσει την εικόνα του είναι αυτός…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ