don't even ask

don't even ask

spot_img
spot_img

Ούτε…υγρόν πυρ, μεγάλη αναταραχή-θαυμάσια κατάσταση, ο Χαράλαμπος δεν είναι “χθεσινός, το ενδιαφέρον της Intrakat, οι “μουρμούρες” στη Lamda, ο νέος CEO της ΕΧΑΕ και η παράσταση της Performance

*Περιμένουν ψύχος στην Β. Ευρώπη και οι τιμές σε φυσικό αέριο/ηλεκτρική ενέργεια εκτινάχθηκαν. Στο 64% η πληρότητα στην αποθήκευση, όταν ο μέσος όρος (10ετίας) είναι στο 85% για αυτή την εποχή. Ούτε…υγρόν πυρ, να ήταν.

*Πως το είπε ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος (μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου εν όψει του Συνεδρίου, που διοργανώνει ο ΣΕΒ για την καινοτομία-αύριο Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου) “…η αναμπουμπούλα είναι μία ευκαιρία να επιταχύνουμε την προσπάθεια, που έχει ξεκινήσει για να πάει η χώρα μπροστά…”. Δεν ξέρω γιατί, συνειρμικά μου ήρθε το “…Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση…”, που έλεγε και ο σ. Μάο. Πάντως ο επικεφαλής του ΣΕΒ αναφέρθηκε στα αυτονόητα, πως το ακριβό κόστος ενέργειας προϋπήρχε του Covid-19, παγιωμένη κατάσταση ήταν (και παραμένει), ακριβώς όπως τα λένε ο Μιχάλης Στασινόπουλος (Ελληνική Παραγωγή), ο Αντώνης Κοντολέων (ΕΒΙΚΕΝ) και τόσοι άλλοι. Το θέμα είναι ποιος ακούει.   

*Το ότι ο Χαράλαμπος (Στασινόπουλος) δεν είναι “χθεσινός” στην πληροφορική, και το ότι η Profile δεν μπορεί να αποτιμάται στα 71,42 εκατ. το’ χουμε πει. Η επαναφορά της μετοχής στα 6 ευρώ (7,14%) με συναλλαγές 43.520 τμχ επιβεβαιώνει την εκτίμηση μας και προς το πρόσωπο του και τις δυνατότητες της εταιρείας.

*Μου είπε ο “κάλχας” μου-επί των χρηματιστηριακών- πως για τη μετοχή της ΔΕΗ το 13άρι θα το “γράψει” μόνο εάν υπερβεί τα 9,77-9,90 ευρώ. Εάν δεν, τότε περίμενε διόρθωση προς τα 9,40-9,30 όπου και βλέπει ένα gap. Όμως εάν υπερβεί τα 9,90 πηγαίνει “καρφί” για 10,25-10,30 ευρώ. Θα περιμένω.

*Σε διαγωνισμό προς παραχώρηση (μακροχρόνια εκμετάλλευση) το ΞΕΝΙΑ Ναυπάκτου. Μαθαίνω, πως ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί από την πλευρά της Intrakat. Μάλιστα, άνθρωπος της εταιρείας είχε θεαθεί στα πέριξ του Γριμπόβου πρόσφατα.

*Κάτι για “μουρμούρες” στα κεντρικά της Lamda Development λέγαμε τις προάλλες. Διαβάζω, για αποχώρηση από την θέση του Διευθυντή Σχεδιασμού και Κατασκευών της εισηγμένης του Δημήτρη Ζωντανού. Από το 2007 σε διάφορες νευραλγικές θέσεις (στο Development Manager). Ωστόσο, δεν εννοούσα πως για τον Δ.Ζ η εκτός προγράμματος επίσκεψη του Δρ Σπύρου Λάτση. Σε κάτι πιο σύνθετο και δομικό αναφερόμουν.  

*Όσα περισσότερα ονόματα- για την θέση του νέου CEO της ΕΧΑΕ- πλασάρουν οι “άσπονδοι” τόσο καίγονται. Όχι δεν θα είναι από τον όμιλο Πειραιώς. Είναι-ήδη- ο πρόεδρος.

*Τι παράσταση αυτή η Performance, στην χθεσινή συνεδρίαση. Στα 5,08 (10,92%) με συναλλαγές 37.150 τμχ. Στα 61,88 εκατ. η αποτίμηση. Μετά τη μετάταξη της στην Κύρια Αγορά το deal με τον στρατηγικό. Προς το παρόν, επαφές και αυτές πρώϊμες.

Αποποίηση Ευθύνης : Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

don't even ask