Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΟμάδα με χαρακτήρα η αποφασισμένη εθνική πόλο, 9-8 την Ιταλία

Ομάδα με χαρακτήρα η αποφασισμένη εθνική πόλο, 9-8 την Ιταλία

Η εθνική μας ομάδα πόλο των ανδρών επιβεβαίωσε ξανά το δυνατό της χαρακτήρα, στο υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού που έχει μάθει να βρίσκεται καιρό τώρα, επικρατώντας 9-8 της Ιταλίας, στον τελευταίο αγώνα της φάσης των ομίλων στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Ελλάδα, σε κλειστό παιχνίδι με χαμηλό σκορ, δεν έχασε ποτέ τη συγκέντρωσή της και με σπουδαίες άμυνες, κυρίως στις περιπτώσεις όπου βρέθηκε με παίκτη λιγότερο, και δεν επέτρεψε στην Ιταλία να πιστέψει ποτέ πως θα μπορούσε να μας πάρει το παιχνίδι.

Γι΄αυτό αμέσως μετά ο ομοσπονδιακός προπονητής Θοδωρής Βλάχος δήλωσε πως: “Όταν δέχεσαι σε όλο το παιχνίδι 8 γκολ, μπορείς να διαχειριστείς την κατάσταση και να διεκδικήσεις τη νίκη. Όταν δέχεται 11 και 14 τι να κάνεις;” είπε, αναφερόμενος στην ήττα από την Κροατία, με 14-13.

Η πίστη και η ελληνική κυριαρχία λειτούργησαν σήμερα (5/08) ευεργετικά, σε αγώνα που θύμιζε όπως εξελισσόταν, νοκ άουτ, δεν είχε ωστόσο τέτοια σημασία.

Η Ελλάδα περιμένει πλέον τον αντίπαλό της στον προημιτελικό των Ολυμπιακών Αγώνων, αφού τελειώσει απόψε ο αγώνας της Κροατίας με τις ΗΠΑ, από το αποτέλεσμα του οποίου θα οριστικοποιηθεί η τελική μας κατάταξη, στην πρώτη ή τη δεύτερη θέση του ομίλου.

Η πρώτη θέση θα φέρει την εθνική μας αντίπαλη με τη Σερβία και η δεύτερη με την Ουγγαρία. Ο προημιτελικός θα γίνει την Τετάρτη, σε μία δεδομένη συνθήκη πάντοτε όπου όλη η προσπάθεια κρίνεται σε μία τέτοια μάχη, σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Είναι σημαντικό ότι οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου βρήκαν τον τρόπο να επανέλθουν στα καλά τους στάνταρ, μετά την ήττα από την Κροατία και λειτούργησαν με το χαρακτήρα που μπορεί να τους οδηγήσει ψηλά.

Η ελληνική άμυνα σε πολλές περιπτώσεις ήταν αδιαπέραστη, με μπλοκ από τους διεθνείς που έκλειναν το οπτικό πεδίο των ιταλών. Με πίεση και επιθετική άμυνα, η οποία όποτε ξεπεράστηκε από τους ιταλούς σταμάτησε στον καταπληκτικό και σήμερα τερματοφύλακα Μάνο Ζερδεβά, που έκανε μία ακόμη τεράστια επέμβαση και στα τρία δευτερόλεπτα πριν τον τέλος.

Το παιχνίδι κύλησε γκολ γκολ, με καμία από τις δύο ομάδες να μη μπορεί να ξεφύγει με περισσότερα από ένα στη διαφορά και τελικά τον αρχηγό Γιάννη Φουντούλη να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ, 2′.53” πριν το τέλος του αγώνα. Κορυφαίος για τη “γαλανόλευκη” ο Αργυρόπουλος με τέσσερα γκολ.

Ο Θοδωρής Βλάχος δήλωσε για τον αγώνα:

“Είναι μια από τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου η Ιταλία, πολλά χρόνια τώρα για εμάς είναι μεγάλο κίνητρο γιατί μας έχει πληγώσει στις τελευταίες διοργανώσεις σε παιχνίδια που ήμασταν πάρα πολύ κοντά στο να κερδίσουμε αλλά τελικά δεν το καταφέραμε. Δεν κυνηγούσαμε κάποιες ομάδες στην βαθμολογία γιατί δεν ξέραμε ακόμη που θα καταλήξουμε. Απλά, θέλαμε μια πολύ πειστική, καλή εμφάνιση κυρίως για εμάς και για την συνέχεια.

Νομίζω ήταν ένα παιχνίδι που είχε αρχή και τέλος, το ελέγξαμε και τα συναισθήματά μας και την κάθε φάση που ελέγξαμε. Ήμασταν ψύχραιμοι όταν έπρεπε σε παίκτη παραπάνω.

Νομίζω ότι δεν πήγαν απλώς καλά σήμερα τα πράγματα, τα οδηγήσαμε εμείς σε αυτήν την κατεύθυνση. Έτσι θέλω και πιστεύω και εσείς έτσι θέλετε να βλέπετε την ομάδα αυτή και έτσι θέλουν και τα παιδιά. Νομίζω ότι ήρθε σε μια στιγμή κατάλληλη, δύο μέρες πριν τον προημιτελικό που δεν ξέρουμε ποιος θα είναι ο αντίπαλός μας, μας δείχνει κάτι το οποίο διώχνει όλες τις αμφιβολίες, κυρίως από εμάς, δεν μας ενδιαφέρει τι μπορεί να πιστεύουν όλοι οι άλλοι.

Ξέρουμε ότι μπορούμε να παίξουμε καλά και να είμαστε συγκεντρωμένοι, να ελέγχουμε έναν μεγάλο αντίπαλο στο παιχνίδι του και ότι μπορούμε να τον κερδίσουμε. Το επόμενο παιχνίδι είναι όλα τα λεφτά, ελπίζω να βρούμε την ξεκούρασή μας, την συγκέντρωσή μας και να εμφανιστούμε καλύτερα από σήμερα”.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 4-3, 0-1, 3-2.

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης, Καλογερόπουλος 1, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 1, Γκίλλας, Αργυρόπουλος 4, Παπανικολάου, Κάκαρης, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ