Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήUncategorizedΟλυμπιακός: Πιο δυνατή επίθεση με τον ουκρανό Γιάρεμτσουκ!

Ολυμπιακός: Πιο δυνατή επίθεση με τον ουκρανό Γιάρεμτσουκ!

Ο Ολυμπιακός είχε θέσει εξ αρχής ως απαραίτητη την παρουσία του Ελ Κααμπί στην ομάδα και για την επόμενη σεζόν 2024/25. Ανεξάρτητα πάντως από τη θετική τελικά εξέλιξη της υπόθεσης του πρώτου σκόρερ των “ερυθρόλευκων” (33 γκολ), οι πειραιώτες κινήθηκαν με απόλυτη μυστικότητα προκειμένου να αποκτήσουν έναν ακόμη επιθετικό.

Έτσι λοιπόν βρίσκεται ήδη από τα ξημερώματα στην Αθήνα το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, Ρόμαν Γιάρεμτσουκ! Ο 28χρονος ουκρανός φορ, λίγο πριν τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας (29/07), προσγειώθηκε στην Ελλάδα, προκειμένου να ολοκληρώσει το τυπικό κομμάτι της μεταγραφής του από τη Μπριζ και να ενταχθεί στους πειραιώτες.

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού έφτασαν σε συμφωνία με τη βέλγικη ομάδα για τον ουκρανό επιθετικό ο οποίος, αφού περάσει τις ιατρικές εξετάσεις, θα ανακοινωθεί υπογράφοντας συμβόλαιο διάρκειας τεσσάρων ετών.

Ο Γιάρεμτσουκ ξεκίνησε την καριέρα του από τη Ντινάμο Κιέβου, συνέχισε ως δανεικός στην Ολεξάντρια, το 2017 μετακόμισε στη Γάνδη, ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα η Μπενφίκα τον έκανε δικό της με 17 εκατ. ευρώ.

Εν συνεχεία πήγε στη Μπριζ από την οποία δόθηκε για μια σεζόν δανεικός στη Βαλένθια. Με τις “νυχτερίδες” την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε σε 34 ματς σκοράροντας οκτώ τέρματα.

Ο 28χρονος φορ είχε συγκινήσει την Ευρώπη το Φεβρουάριο του 2022 με αφορμή τον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας, όταν η χώρα του δεχόταν πυρά από τις ρωσικές δυνάμεις. Ήταν η φάση των “16” του Champions League και η Μπενφίκα αντιμετώπισε τον Άγιαξ. Το πρώτο παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στη Λισσαβόνα όπου ο ολλανδικός σύλλογος έδειχνε έτοιμος να πάρει σημαντικό προβάδισμα, όμως ο διεθνής επιθετικός… χάλασε τα σχέδια.

Ο Γιάρεμτσουκ μπήκε στο ματς στο 62ο λεπτό και εισέπραξε καθολική αποθέωση από τον κόσμο της Μπενφίκα, με τον Φερτόνχεν να του δίνει το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Δέκα λεπτά μετά, έφερε σε ισορροπία το ματς, κάνοντας το 2-2. Αντί να πανηγυρίσει, σήκωσε τη φανέλα όπου είχε το σήμα της Ουκρανίας σε μαύρο φόντο, αφιερώνοντας το τέρμα στους συμπατριώτες του που πολεμούσαν.

Δάκρυσε, το φίλησε και κοίταξε ψηλά, στρέφοντας όλα τα βλέμματα πάνω του. Αυτό το γκολ έγινε και ο… οδηγός για τη ρεβάνς στην Ολλανδία, όπου η Μπενφίκα επικράτησε 1-0 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Champions League.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ