Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΟλυμπιακός-Athens Kallithea 2-1: Αγχωτική νίκη για τους πειραιώτες

Ολυμπιακός-Athens Kallithea 2-1: Αγχωτική νίκη για τους πειραιώτες

Ο Ολυμπιακός, παραμένοντας μακριά από την καλή εικόνα του, νίκησε 2-1 την Καλλιθέα στο Γ.Καραϊσκάκης και έτσι είναι μαζί με τον ΠΑΟΚ οι μόνες ομάδες με το 2/2 στο ξεκίνημα της Stoiximan Super League, για τη σεζόν 2024/25.

Με σκόρερ – λυτρωτή τον Γιάρεμτσουκ, που πέρασε ως αλλαγή και έκανε το 2-1 στο 77′, η ομάδα του Χοσέ Λουις Μεντιλίμπαρ ανακουφίστηκε κατακτώντας το τρίποντο μετά από μία αναμέτρηση με πίεση.

Ο Βέλντε στο 15′ είχε ανοίξει το σκορ, όμως οι φιλοξενούμενοι είχαν ισοφαρίσει στο 60′ με τον Ουλντρίκις καταγράφοντας, ούτε λίγο ούτε πολύ, 8 τελικές εντός εστίας, έναντι 13 των γηπεδούχων.

Η αλήθεια είναι ότι στα πρώτα 25 λεπτά είχαμε την κυριαρχία και τον έλεγχο, με φάσεις. Όμως στο δεύτερο κυριάρχησε η Καλλιθέα και τελικά νικήσαμε επειδή είχαμε και τύχη. Καθώς περνούσαν τα λεπτά έπεφτε η απόδοσή μας και σίγουρα δεν βοήθησε η αποχώρηση του Έσε”, είπε ο Χοσέ Λουις Μεντιλίμπαρ, σχολιάζοντας τον αγώνα, όπως και τον τραυματισμό του αργεντινού χαφ. Πάντως η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία στους ανθρώπους της ομάδας του Πειραιά.

Για τον Κάρμο και την επιστροφή του, ο Μεντιλίμπαρ δήλωσε: “Τον θέλαμε πριν από την προετοιμασία. Τον διεκδικήσαμε και τον θέλαμε γιατί μας βοήθησε πολύ πέρυσι, εύχομαι να κάνει το ίδιο και εφέτος”.

Πολύ καλύτεροι οι γηπεδούχοι στο πρώτο ημίχρονο, με το γκολ και φάσεις αξιόλογες. Στο δεύτερο όμως δεν κατάφεραν να επιβάλουν το παιχνίδι τους με καλές δημιουργικές στιγμές.

Μετά την ισοφάριση της Καλλιθέας ο Μεντιλίμπαρ αντέδρασε περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τους Μασούρα, Γιάρεμτσουκ και Γκαρθία. Ωστόσο, η επόμενη τελική ανήκε ξανά στους φιλοξενούμενους με τον Ουλντρίκις. Οι “ερυθρόλευκοι” πάτησαν γκάζι, βλέποντας κίνδυνο, απείλησαν την εστία της Athens Kallithea και στο 77ο λεπτό πήραν εκ νέου προβάδισμα.

Είναι το δεύτερο συνεχόμενο ματς όπου η ανάγκη της δημιουργίας φαίνεται ξεκάθαρα. Επομένως ο Ολυμπιακός μπορεί να κρατήσει από αυτό τον αγώνα μόνο ότι κατέκτησε τους τρεις βαθμούς, με μέτρια απόδοση. Είχε ένα καλό πρώτο ημίχρονο με πρωταγωνιστή τον Βέλντε, που έβαλε γκολ και ήταν και σε άλλες περιπτώσεις απειλητικός.

Στο δεύτερο όμως που ο νορβηγός δεν ήταν καλός, η ομάδα του Μεντιλίμπαρ κατέβασε ταχύτητα και αφού από το 45ο έως το 60ο λεπτό δεν αντιδρούσε, η Καλλιθέα πήρε μέτρα και ισοφάρισε.

Το γεγονός ότι κατάφερε να βρει και δεύτερο γκολ, αφού το VAR έδειξε ότι ο Ελ Κααμπί δεν ήταν οφ σάϊντ, οδήγησε πάντως σε μία δίκαιη νίκη, παρά τη μέτρια εικόνα του.

Στην επόμενη αγωνιστική, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Λαμία στις 31 Αυγούστου (19:30), ενώ η Athens Kallithea κοντράρεται με τον Παναθηναϊκό (1/9, 22:00).

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ