Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΟλυμπιακοί Αγώνες 2024: Ξεκίνησε η μεγάλη γιορτή στο Παρίσι

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ξεκίνησε η μεγάλη γιορτή στο Παρίσι

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 ξεκίνησαν κι επίσημα την Παρασκευή 26 Ιουλίου, με τη διεξαγωγή της φαντασμαγορικής τελετής έναρξης στο Παρίσι. Η παράσταση ξεκίνησε στις 20:30 (ώρα Ελλάδας) και είχε διάρκεια 3:45 ωρών. Πραγματοποιήθηκε στον Σηκουάνα και ήταν η πρώτη Τελετή Έναρξης στην ιστορία των Αγώνων που έγινε έξω από στάδιο, σε εξωτερικό χώρο.

Η μεγάλη γιορτή στον ποταμό Σηκουάνα για την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων άρχισε με την είσοδο της ελληνικής ομάδας. Το πλοιάριο με τα μέλη της ολυμπιακής ομάδας πέρασε πρώτη από τη γέφυρα «Αούστερλιτς», ανοίγοντας την πλωτή παρέλαση.

Με σημαιοφόρους τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο που βρίσκεται κατά μήκος της διαδρομής των έξι χιλιομέτρων.

Εντυπωσίασε η κυπριακή αποστολή στην πλωτή «παρέλαση» των χωρών στον Σηκουάνα κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων καθώς εισερχόταν στην ενότητα “fraternité” που σημαίνει αδελφικότητα, αδελφότητα.

Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ βρίσκονται πάνω από 100 ηγέτες από όλο τον κόσμο στην φαντασμαγορική εκδήλωση της γαλλικής πρωτεύουσας. Στο Παρίσι βρίσκεται και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο Παρίσι τα μέτρα ασφάλειας είναι δρακόντεια με 75.000 στρατιώτες και αστυνομικούς να περιπολούν στους δρόμους. Στη γέφυρα Όστερλιτς, που θα γίνει και η έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, οι αστυνομικοί και ο στρατός είναι παντού.

Ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος των διοργανωτών, καθώς δεν σταμάτησε να βρέχει από το πρωί στο Παρίσι.

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Η μεγαλύτερη τιμή!»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έζησε άλλο ένα μεγάλο όνειρό του το βράδυ της Παρασκευής (26/7) κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, καθώς ήταν σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής, μαζί με τη Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στο ελληνικό πλοιάριο που μπήκε πρώτο στα νερά του Σηκουάνα για τη μεγάλη παρέλαση.

Ο ίδιος δεν έκρυψε τη χαρά του και την υπερηφάνια του γι’ αυτή τη μεγάλη στιγμή και τη μοιράστηκε με τον υπόλοιπο κόσμος ανεβάζοντας στα social media μία φωτογραφία με την ελληνική σημαία και γράφοντας από πάνω ως λεζάντα «Η μεγαλύτερη τιμή» μαζί με δύο ελληνικές σημαίες κι ένα… μάτι.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ