Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΟλυμπιακοί Αγώνες: Η πρεμιέρα και οι πιθανότητες επιτυχίας για τους Έλληνες αθλητές

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η πρεμιέρα και οι πιθανότητες επιτυχίας για τους Έλληνες αθλητές

Την αυλαία των ελληνικών συμμετοχών, όπως και τρία χρόνια νωρίτερα στο Τόκιο, θα ανοίξει την πρώτη αγωνιστική ημέρα, Σάββατο 27/07, ο χρυσός Ολυμπιονίκης Στέφανος Ντούσκος, με τα προκριματικά του σκιφ να αρχίζουν στις 10.30. Αν τα καταφέρει τότε θα συμμετάσχει ξανά στον τελικό, στις 3 Αυγούστου. Οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του για το βάθρο και σε αυτή τη διοργάνωση, όμως η ελληνική κωπηλασία παραμένει ανταγωιστική και τα πάντα είναι πιθανά.

Η ελληνική κολύμβηση μετρά 17 αθλητές και ταξίδεψε στο Παρίσι με τον αέρα της υπεροχής στο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Προφανώς τώρα το επίπεδο είναι πολύ πιο υψηλό, με την ενδεχόμενη παρουσία μας σε τελικούς να σημαίνει από μόνη της μεγάλη επιτυχία.

Η Άννα Ντουντουνάκη και η Γεωργία Δαμασιώτη αγωνίζονται στις 12.00 στα προκριματικά των 100μ. πεταλούδα. Στην πισίνα της Αρένα Λα Ντεφένς θα “πέσει” και η ανδρική ομάδα 4χ100μ ελεύθερο, με τους Γκολομέεφ, Μπίλα, Χρήστου και Βαζαίο.

Την ίδια ώρα ρίχνεται στη μάχη των κρίκων ο χάλκινος Ολυμπιονίκης του Τόκιο, Λευτέρης Πετρούνιας, στον πρώτο από τους τρεις προκριματικούς ομίλους. Η παρουσία του στο βάθρο μοιάζει εξαιρετικά πιθανή, όμως στην ηλικία του και με δύο επεμεβάσεις να τον έχουν ταλαιπωρήσει, πολύ δύσκολα θα είναι ξανά χρυσός.

Στη σκοποβολή, η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο, Άννα Κορακάκη και η Χριστίνα Μόσχη, στη μία και μισή, θα προσπαθήσουν να πάρουν την πρόκριση για τον τελικό της Κυριακής στα 10 μέτρα αεροβόλο.

Λίγο αργότερα, στις 14:10, στις χωμάτινες επιφάνειες που διεξάγεται το Ρολάν Γκαρός, θα αγωνιστεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέναντι στο Βέλγο Ζιζού Μπεργκς. Έχει ως αφετηρία την παρουσία του στον τελικό του γαλλικού Open πριν τρία χρόνια κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς. Τον οποίο είναι πολύ πιθανό να βρει μπροστά του ξανά στους Ολυμπιακούς Αγώνες, πιο νωρίς.

Για πρώτη φορά μετά το 2008 στο Πεκίνο, μας εκπροσωπούν τρεις ομάδες, δύο στο πόλο και μία στο μπάσκετ. Όλες έχουν το ίδιο…μυστικό, για την κατάκτηση μεταλλίου, όμως δεν το λένε δημόσια! Η εθνική γυναικών πόλο επιστρέφει και στις 16.30 θα αντιμετωπίσει τη χρυσή ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών, για την πρώτη αγωνιστική του 2ου ομίλου.

Μετά την παρέλαση ως σημαιοφόρος στην τελετή έναρξης, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα κληθεί να οδηγήσει την “επίσημη αγαπημένη” σε όμιλο “φωτιά”, με το πρώτο τζάμπολ στις 10 το βράδυ κόντρα στον Καναδά.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ