Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΟι G7 προειδοποιούν με σοβαρές κυρώσεις τον Πούτιν

Οι G7 προειδοποιούν με σοβαρές κυρώσεις τον Πούτιν

Οι ηγέτες των G-7 καταδίκασαν την ρωσική επίθεση στην Ουκρανία και δήλωσαν ότι θα προωθήσουν σοβαρές και συντονισμένες οικονομικές και χρηματοπιστωτικές κυρώσεις κατά της Μόσχας.

«Αυτή η κρίση είναι σοβαρή απειλή για την διεθνή τάξη που στηρίζεται σε κανόνες, με επιπτώσεις πολύ πέρα από την Ευρώπη», σημειώνουν σε κοινή δήλωσή τους. Προσθέτουν δε ότι ο Βλάντιμιρ Πούτιν επανέφερε τον πόλεμο στη Γηραιά Ηπειρο. 

«Εχει θέσει τον εαυτό του στη λάθος πλευρά της ιστορίας», δήλωσαν οι ηγέτες. Τόνισαν παράλληλα, ότι στηρίζουν την συνεχή και παραγωγική εμπλοκή και συνεργασία μεταξύ των μεγάλων παραγωγών και καταναλωτών ενέργειας με στόχο την σταθερή προμήθεια σε παγκόσμιο επίπεδο. Δηλώνουν δε έτοιμοι να δράσουν για να αντιμετωπίσουν διαταραχές.

Να σημειωθεί ότι οι G-7 στρέφονται και κατά της Λευκορωσίας καθώς επέτρεψε στους Ρώσους να επιτεθούν στην Ουκρανία από τα εδάφη της. 

Στο ανακοινωθέν ζητούν από όλα τα κράτη να συνεχίζουν να προσπαθούν να επιτύχουν τους στόχους για την κλιματική αλλαγή, όπως αυτοί συμφωνήθηκαν στην COP27. 


spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ