don't even ask

don't even ask

spot_img
spot_img

Οι ομολογίες της Noval, ξεκινά η ΤΕΡΝΑ, ο Ιβάν είναι εδώ (Θεσσαλονίκη), ρεπορτάζ στο By the Glass, τα “100 χρόνια μπισκότα Παπαδοπούλου”, η χρονιά του Κάστορα και η αβαρία της Αγγελικής

*Σε διαπραγμάτευση, από χθες, οι 120.000 κοινές ανώνυμες ομολογίες της Noval Property. Τιμή διάθεσης 1.000 ευρώ, 7ετούς διάρκειας με σταθερό επιτόκιο 2,65% ετησίως.

*Σήμερα ξεκινά η δημόσια εγγραφή για το ΚΟΔ της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, επίσης 7ετούς διάρκειας. Έως 300 εκατ. η έκδοση, με εύρος απόδοσης 2,30% – 2,70%.

*Επίσης σήμερα εισέρχονται, προς διαπραγμάτευση, οι 1.136.363 νέες μετοχές της Performance Technologies, ονομαστικής αξίας 0,10 ευρώ, που προέκυψαν από την αμκ 5 εκατ. με καταβολή μετρητών, κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων και διάθεση νέων μετοχών (μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης) στην τιμή των 4.40 ευρώ.

*Όσοι φίλοι Θεσσαλονικείς, ιδιαίτερα οι φίλαθλοι και οπαδοί του ΠΑΟΚ αγωνιούσαν για τον Ιβάν Σαββίδη, η χθεσινή ανακοίνωση πως η Belterra απέκτησε, επιπλέον, 299.855 μετοχές του ΟΛΘ με τιμή κτήσης τα 26 ευρώ/μτχ θα πρέπει να τους καθησύχασε πλήρως. Στο 71,85% η νέα αυξημένη συμμετοχή. Και μιας και η αναφορά στον ΟΛΘ, να σημειώσω πως η χθεσινή ενημέρωση δημοσιογράφων από τους επιτελείς του ΤΑΙΠΕΔ, ήταν κατατοπιστικότατη.

*Στο By the Glass με καλά πιάτα, εξαιρετικό κρασί και ένας CEO από τα ξένα. Άλλος αέρας με τον Δημήτρη Πολίτη στο Ταμείο, με προτεραιότητα στα λιμάνια Καβάλας, Αλεξανδρούπολης, Ηγουμενίτσας. Μέγα στοίχημα η νέα σύμβαση της “Αττικής Οδού” (στην…αγκαλιά της θα “σφαχτούνε” παλληκάρια), αλλά τα πιο kinky bets είναι η ΛΑΡΚΟ και ΔΕΠΑ Εμπορίας. Για το μεν πρώτο ξέρω ποιος ενδιαφέρεται διακαώς να την αποκτήσει, αλλά “καθαρή” βαρών και με λυμμένο το εργασιακό. Στην ώρα του, το όνομα του. Για το δεύτερο σκέφτομαι, πως εάν ήμουν… Δημήτρης Πολίτης θα επεδίωκα να φέρω σε διαπραγμάτευση τα ΕΛΠΕ (Δρ. Σπύρος Λάτσης) με εισηγμένη. Για το 35%, καθώς το μέλημα για τον μέτοχο των Πετρελαίων είναι ένα fair value για να πουλήσει. Με εννοείτε. Α, και να μην ξεχάσω, όλα στην εντέλεια χάρις στην Ρόη Χάικου.

*Σιγά μη και δεν προχωρούσε στην σύσταση Building Systems Innovation Center Private Company, η Alumil. Total Recall, για τον Γιώργο Μυλωνά, με την Alumil των…4 ηπείρων να πηγαίνει με…χίλια.

*Μήπως βιαστήκαμε να τον προγράψουμε; τον Christian Lindner- εν αναμονή νέος υπ.Οικ. της Γερμανίας. Ύμνοι για τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις… όνειρο είναι μη με ξυπνάτε, θα πρέπει να λέει ο ομόλογος του Χρήστος Σταϊκούρας.

*Μέχρι αδελφοποίηση Wuppertal- Λαμίας βλέπω, είναι και-περίπου- συνομήλικοι, λέτε;

*Για τον διαγωνισμό στις Γούρνες (Μικρό Ελληνικό) οι Reds έδωσαν 40 εκατ. (από 20) και το μήνυμα, πως ο βασικός μέτοχος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ήρθε για να μείνει στην ελληνική αγορά.

*Ονόματα στο ευρύτερο real estate: Δημήτρης Ανδριόπουλος (Dimand), Αριστοτέλης Καρυτινός (Prodea), Γεώργιος Χρυσικός (Grivalia) και Ιωάννης Παπαλέκας, συνθέτουν το καρέ. Προοπτικά θα έβλεπα, στο ίδιο τραπέζι και τον Χρήστο Παναγιωτόπουλο (Reds). Το Cambas Park, είναι μεγάλο-πολύ μεγάλο project για να μην ελκύσει τρίτους.

*Σήμερα τα εγκαίνια της έκθεσης “100 Χρόνια-Μπισκότα Παπαδοπούλου”. Η αρχόντισσα του κλάδου, Ιωάννα Παπαδοπούλου, στα καλύτερα της. 

*H Castor Maritime του Πέτρου Παναγιωτίδη πάει για το ρεκόρ του έτους. Ξεκίνησε με έξι πλοία και κλείνει τη χρονιά με 28. Ένα cape, 7 kamsarmax, 11 panamax και 9 tankers. Τελευταίο του απόκτημα ένα aframax LR2, αντί 18,2 εκατομμυρίων δολαρίων. Επίσης, πέτυχε δύο ακόμη αξιόλογες ναυλώσεις σε ένα kamsarmax για ενάμισι μήνα αντί 19.000 δολ. την ημέρα και ένα panamax για δύο μήνες, με 17.500 την ημέρα. Η αγορά πάει καλά και μάλλον αυτή ήταν η… χρονιά του Κάστορα στο ξηρό.

*Και μια αβαρία. Η Navios της Αγγελικής Φράγκου αναγκάστηκε να πληρώσει 10 εκατομμύρια δολάρια για τη ζημιά που προξένησε σε ύφαλο στις Μαλβίδες, όταν ένα πλοίο της, το bulk “Amaryllis”, προσάραξε τον Αύγουστο, λόγω μηχανικού προβλήματος και ακόμη βρίσκεται εκεί αγκυροβολημένο. Το ποσό αφορά στην αποζημίωση, αλλά και την αποκατάσταση του υφάλου.

Αποποίηση Ευθύνης : Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

don't even ask