Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΟι κινεζικές αρχές επιβάλλουν ξανά καραντίνες και περιορισμούς

Οι κινεζικές αρχές επιβάλλουν ξανά καραντίνες και περιορισμούς

Lockdown σε ένα μέρος των κατοίκων του βορρά της χώρας λόγω μιας επανεμφάνισης κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, περίπου εκατό ημέρες πριν από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, επέβαλαν σήμερα οι κινεζικές αρχές.

Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα 39 νέα κρούσματα, η πλειονότητα των οποίων συνδέεται με τις μετακινήσεις μιας ομάδας τουριστών που είχαν προσβληθεί. Ωθούμενες από τα στοιχεία αυτά, τα οποία μπορεί να φαίνονται ασήμαντα σε σχέση με αυτά που καταγράφονται καθημερινά σε άλλα μέρη του κόσμου, οι αρχές διπλασίασαν τις προσπάθειές τους επαγρύπνησης καθώς η Κίνα ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες από τις 4 Φεβρουαρίου του 2022.

Μια πρόσφατη εστία της επιδημίας στην Εσωτερική Μογγολία, στο βόρειο τμήμα της Κίνας, ευθύνεται για περισσότερα από εκατό κρούσματα του νέου κορονοϊού από την περασμένη εβδομάδα. Οι κινεζικές αρχές, οι οποίες ακολουθούν μια πολιτική “μηδενικής ανοχής” απέναντι στον ιό, αντέδρασαν άμεσα, επιβάλλοντας περιορισμούς και διοργανώνοντας εκστρατείες μαζικών τεστ στις πληγείσες περιοχές.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ