Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΝ. Παναγιωτόπουλος: Τι είπε για το ΒΟΕΑ για τα παιδιά των μετόχων...

Ν. Παναγιωτόπουλος: Τι είπε για το ΒΟΕΑ για τα παιδιά των μετόχων και μερισματούχων του ΜΤΣ

Από 1η Ιανουαρίου 2023, για τα τέκνα που υποβάλλουν αίτηση χορήγησης του βοηθήματος, οι μήνες ασφάλισης, κατά τον υπολογισμό του Βοηθήματος Οικογενειακής ή Επαγγελματικής Αυτοτέλειας (ΒΟΕΑ), που διανύθηκαν εντός του χρονικού διαστήματος καταβολής του μερίσματος, θα λογίζονται στο ήμισυ, στρογγυλοποιημένοι στην επόμενη ακέραια μονάδα. Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Αντώνιος Μυλωνάκης, με θέμα «Τεράστια αδικία προκαλεί η κοινή υπουργική απόφαση για το Βοήθημα Οικογενειακής ή Επαγγελματικής Αυτοτέλειας (ΒΟΕΑ) για τα παιδιά των μετόχων και μερισματούχων του Μετοχικού Ταμείου Στρατού».

Για την τροποποίηση αυτή, υπογράμμισε ότι «κρίθηκε απαραίτητη στο πλαίσιο της λήψης μέτρων για τη μακροχρόνια βιωσιμότητα του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, για τη δημοσιονομική εξισορρόπηση των εσόδων – εξόδων της παροχής του ΒΟΕΑ, καθώς και για λόγους ίσης μεταχείρισης των μετόχων και μερισματούχων του Ταμείου».

«Η σημαντικά μεγάλη διαφορά στη σχέση εισφορών μετόχων/εισφορών μερισματούχων, η οποία ανέρχεται στο 1/6, ήτοι 32,09 ευρώ η μέση μηνιαία εισφορά μετόχου, έναντι 5,77 ευρώ της μέσης μηνιαίας εισφοράς μερισματούχου, κατέστησε αναγκαία την προσαρμογή του ύψους της παροχής, κατά το μέρος που αφορά στην καταβολή εισφορών με την ιδιότητα του μερισματούχου, καθώς η σχέση εισφορών/παροχής για τη συγκεκριμένη περίοδο εκτιμήθηκε ως ιδιαίτερα υψηλή» συμπλήρωσε ο υπουργός.

«Ενδεχόμενη τροποποίηση της σχετικής ΚΥΑ», επισήμανε, «δύναται να επανεξεταστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού σε επόμενη συνεδρίασή του, κατόπιν υποβολής σχετικής πρότασης της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού».

«Τόσο με την ανωτέρω ΚΥΑ, όσο και με το επικείμενο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή, επιχειρήθηκε να αρθούν υφιστάμενες ανισότητες κατά την καταβολή του ΒΟΕΑ και να συνδεθεί με ανταποδοτικό τρόπο η παροχή με τις καταβαλλόμενες εισφορές, καθώς υπήρχαν περιπτώσεις τέκνων μετοχομερισματούχων του Μετοχικού Ταμείου Στρατού που έλαβαν το ίδιο βοήθημα, ενώ οι γονείς τους έφεραν τον ίδιο βαθμό αλλά είχαν μεγάλη απόκλιση μεταξύ τους στις καταβαλλόμενες εισφορές» κατέληξε στην απάντησή του ο Ν. Παναγιωτόπουλος.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ