Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΕΡΓΕΙΑΝ. Καβάλα: Στο πρώτο τρίμηνο οι προσφορές για την υπόγεια αποθήκη φυσικού...

Ν. Καβάλα: Στο πρώτο τρίμηνο οι προσφορές για την υπόγεια αποθήκη φυσικού αερίου

Το πρώτο τρίμηνο του 2022 αναμένεται η υποβολή δεσμευτικών οικονομικών προσφορών στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την υπόγεια αποθήκης φυσικού αερίου στη Νότια Καβάλα, σύμφωνα με καταγράφονται στην Έκθεση της 12ης αξιολόγησης για την Ελλάδα, που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ειδικότερα, με βάση τα όσα αναφέρονται στην Έκθεση, πρώτο σχέδιο Σύμβασης Παραχώρησης αναμένεται να διατεθεί στους προτιμητέους επενδυτές έως τα τέλη Δεκεμβρίου 2021. Εν τω μεταξύ θα πρέπει να ολοκληρωθεί ο Κανονισμός Τιμολόγησης από τη ΡΑΕ, έως τα τέλη Νοεμβρίου, που είναι απαραίτητος για τους επενδυτές για να ορίσουν το ύψος των προσφορών.

Επιπρόσθετα οι θεσμοί σε σχέση με τον ενεργειακό τομέα, στάθηκαν στην ολοκλήρωση της συμφωνίας για το anti-trust case, που είχε να κάνει με  την πρόσβαση παρόχων κι άλλων στους λιγνίτες της ΔΕΗ αλλά και στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ Υποδομών, που βαίνει προς ολοκλήρωση.

Σε σχέση με τη ΔΕΠΑ Εμπορίας αναφέρεται ότι παρατείνεται από το ΤΑΙΠΕΔ τουλάχιστον ως τα τέλη Δεκεμβρίου η διαδικασία υποβολής οικονομικών προσφορών, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη σαφήνεια για την έκβαση των εκκρεμών θεμάτων. Η αναφορά έχει να κάνει με τη δικαστική μάχη της εταιρείας με την ELFE, που είναι σε εξέλιξη.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ