Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΝ. Αφρική: Το εμβόλιο της J&J παρέχει υψηλή προστασία έναντι της COVID-19

Ν. Αφρική: Το εμβόλιο της J&J παρέχει υψηλή προστασία έναντι της COVID-19

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά της COVID-19 έχει καλά αποτελέσματα στη Νότια Αφρική, προσφέροντας προστασία απέναντι στη σοβαρή νόσηση και στον θάνατο, δήλωσε σήμερα μία από τους επικεφαλής της κλινικής δοκιμής στη χώρα.

Το εμβόλιο της J&J χορηγήθηκε σε εργαζόμενους στον τομέα της υγείας από τα μέσα Φεβρουαρίου στο πλαίσιο μιας ερευνητικής μελέτης, η οποία ολοκληρώθηκε τον Μάιο, με 477.234 υγειονομικούς να έχουν εμβολιαστεί, δήλωσε η Γκλέντα Γκρέι, μία από τους ερευνητές που ηγήθηκαν της έρευνας, σε συνέντευξη Τύπου.

Η ρυθμιστική αρχή της Νότιας Αφρικής ενέκρινε το εμβόλιο της J&J τον Απρίλιο, το οποίο χρησιμοποιείται στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού μαζί με εκείνο της Pfizer.

Η Γκρέι είπε πως το μονοδοσικό εμβόλιο της J&J προσέφερε 91% έως 96% προστασία από τον θάνατο, με αποτελεσματικότητα 67% κατά της μόλυνσης όταν κυριαρχεί η παραλλαγή Βήτα του κορονοϊού και περίπου 71% όταν κυριαρχεί η παραλλαγή Δέλτα.

“Σταθερά μετά τη λήψη του εμβολίου, υπήρξαν πολλοί λίγοι θάνατοι στην ομάδα των εμβολιασμένων σε σύγκριση με την ομάδα ελέγχου, και έδειξε μια αξιοσημείωτη προστασία έως 96,2% απέναντι στον θάνατο”, είπε η Γκρέι.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ