Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΝ. Ανδρουλάκης: Εισήγηση για εκλογές στις 6/10- Δεν μπορεί να σύρεται σε...

Ν. Ανδρουλάκης: Εισήγηση για εκλογές στις 6/10- Δεν μπορεί να σύρεται σε διαλυτικό διχασμό το ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο, τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης στο πλαίσιο τηςσυνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να δρομολογήσει εξελίξεις.
Εισηγήθηκε εκλογές για την ηγεσία του κόμματος στις 6 Οκτωβρίου και στις 13 Οκτωβρίου επαναληπτικές εκλογές αν χρειαστεί. 

Θα ζητήσω την ανανέωση της εμπιστοσύνης του κόσμου της παράταξης, τόνισε σε άλλο σημείο. Ζήτησε από τους πολίτες «στις εκλογές της 6ης Οκτωβρίου να ανανεώσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης μας» και υπογράμμισε ότι «δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσουμε την ανοδική πορεία με ήθος και εντιμότητα».

Αν κάτι με στενοχωρεί είναι μία εμμονή αυτή την αναγκαία διαδικασία αποτίμησης να θέλουν κάποιοι να την κάνουν πασαρέλα προσωπικών φιλοδοξιών. Δεν μπορεί να σύρεται σε διαλυτικό διχασμό το ΠΑΣΟΚ, έχω ευθύνη να κλείσω αυτή τη συζήτηση, την οποία δεν άνοιξα εγώ, το συντομότερο δυνατό υπογράμμισε.

Οι αντίπαλοί μας δεν υπάρχουν σε αυτή την αίθουσα, είπε ακόμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επεσήμανε τη σημασία της ενότητας παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις. «Μάθαμε μέσα από τα δύσκολα να βγαίνουμε πιο δυνατοί» είπε.

Πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι αυξήσαμε την επιρροή μας και καταφέραμε να αποτελεί μακρινό παρελθόν το υποτιμητικό δίλημμα «με ποιον θα πάτε;» και το ερώτημα πλέον να είναι «πότε και πώς θα κυβερνήσετε;».

Υπογράμμισε ότι θα ήθελα να έχουμε πετύχει περισσότερα κι ότι αν μείνουμε ενωμένοι τα πολύ περισσότερα θα έρθουν.

Δεν ανέβηκε το ΠΑΣΟΚ όσο θα θέλαμε, αλλά το ΠΑΣΟΚ αναδείχθηκε 2ο κόμμα σε όλη την ελληνική περιφέρεια ενώ είχαμε μόνο 2 μονάδες διαφορά με ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ακόμα ο κ. Ανδρουλάκης.

Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι έκανα λάθη κι έχω χρέος να αναλάβω την ευθύνη ενώ σε κάποια ζητήματα ανέφερε ότι «στείλαμε θολό πολιτικό μήνυμα» κι ότι αυτό θα πρέπει να διορθωθεί.

Αναφερόμενος στα σενάρια «συγχώνευσης» με τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Από την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά παρέλαβα κόμμα. Δεν θα επιτρέψω να γίνει συνιστώσα». Συμπλήρωσε ότι πιστεύει στις προγραμματικές συνεργασίες με προοδευτικές δυνάμεις και όχι σε συγκολλήσεις κορυφής.

Οι τελευταίες όπως είπε δεν θα ενισχύσουν την δημοκρατική παράταξη, αλλά θα την χρεοκοπήσουν οριστικά.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ