Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΝτ. Μπακογιάννη: Βρισκόμαστε σε μεγάλη ένταση με την Τουρκία

Ντ. Μπακογιάννη: Βρισκόμαστε σε μεγάλη ένταση με την Τουρκία

Στις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αναφέρθηκε στον ΣΚΑΙ, η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη, εκφράζοντας την ανησυχία της για την πολιτική κατάσταση στην Τουρκία, καθώς εκτίμησε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη ένταση.

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση, όπως είναι το προσφυγικό το οποίο ανησυχεί εμάς και όλη την Ευρώπη», τόνισε. Και συνέχισε λέγοντας : «Έχουμε χτίσει συμμαχίες και έχουμε ετοιμάσει τον εξοπλισμό μας, το οποίο ενοχλεί την Τουρκία. Δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω από το Διεθνές Δίκαιο».

Παράλληλα η κ. Μπακογιάννη χαρακτήρισε γελοίο το βίντεο με τους Τούρκους που κολυμπούν, σχολιάζοντας σκωπτικά ότι ο εγγονός της το κάνει με άνεση στο νησάκι απέναντι στα Χανιά. Όποιος έχει κάνει κολυμβητήριο το κάνει».

«Είναι για εσωτερική κατανάλωση για να ανεβάσει κανένα ποσοστό στις δημοσκοπήσεις ο Ακάρ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για το θέμα της αποστρατικοποίησης των νησιών που θέτει η Άγκυρα, εκτίμησε ότι ανεβάζει το θέμα διότι ψάχνουν επιχειρήματα, ξεχνώντας ότι αυτά υπάρχουν και πριν από 15 και 30 χρόνια.

«Δεν πάει γυρεύοντας σε αυτή τη φάση η Τουρκία και απέναντι στην Κύπρο είναι προσεκτικοί γιατί εμπλέκονται πάρα πολλές δυνάμεις», σημείωσε.

Αποκάλεσε ελληνική φαντασίωση την άποψη ότι θα μας ωφελήσει το τέλος Ερνοντάν σε περίπτωση ήττας του στις εκλογές και επανέλαβε ότι η χώρα μας είναι έτοιμη αλλά έχουμε ανοιχτό το χέρι μας σε ένα πιθανό διάλογο με την Τουρκία.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ