Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΝτέρμπι χωρίς αλάτι, αλλά με ξεκάθαρο αφεντικό !

Ντέρμπι χωρίς αλάτι, αλλά με ξεκάθαρο αφεντικό !

Ας καταλήξουμε κάποια στιγμή τι θέλουμε και τι ζητάμε από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πήγε ο Ολυμπιακός στη Λεωφόρο για το ντέρμπι και ακούει τα σχολιανά του επειδή δεν προσέφερε θέαμα. Επειδή ο αγώνας ήταν πράγματι μία άνοστη σούπα, χωρίς κανένα ενδιαφέρον.

Διαφωνώ, ως προς την προσέγγιση. Για το θέαμα δεν μπορώ να πω κουβέντα, αλίμονο.

Εξηγούμαι αμέσως. Ο Ολυμπιακός και ο Πέδρο Μαρτίνς επιβεβαίωσαν πως είναι η καλύτερη ομάδα, με διαφορά.

Σε αυτό το άχρωμο και αποκρουστικό σενάριο, ενός αντιαισθητικού ντέρμπι, παρουσίασαν με ευκολία τη δύναμή τους.

Τι έκανε ο Μαρτίνς; Γνωρίζοντας τις σημαντικές απουσίες φορμαρισμένων παικτών του, όπως ο Αγκιμπού Καμαρά και ο Σισέ κυρίως, επέλεξε την ασφάλεια.

Εννέα βαθμούς μπροστά είμαι σου λέει, πηγαίνω στη Λεωφόρο χωρίς καθοριστικούς βασικούς, θα παίξω για να μη χάσω. Εάν τύχει και σκοράρω έχει καλώς…

Ακολούθησε λοιπόν παιχνίδι ασφάλειας, άκρας συντήρησης, δεν άφησε τον αδύναμο (χωρίς Καρλίτος) επιθετικά Παναθηναϊκό να βγάλει σοβαρή ευκαιρία, πήρε το Χ και έφυγε.

Αυτό ήθελε, αυτό πήρε, χωρίς ιδιαίτερο κόπο κιόλας.  

Ο Ολυμπιακός ακόμη και όταν είναι ελλειπής, είναι εκείνος που μπορεί ν΄αποφασίσει το σενάριο που θέλει.

Τρία ημίχρονα ακόμη να έπαιζαν στη Λεωφόρο, γκολ δεν επρόκειτο να βάλει ο Παναθηναϊκός!

Γι΄αυτό άλλωστε ο Ολυμπιακός στους τέσσερις αγώνες που δεν έχει πετύχει γκολ εφέτος, στους ίδιους τέσσερις ούτε έχει δεχτεί.

Τέσσερις ισοπαλίες, όλες 0-0!

Αυτό που περιμένει στη συνέχεια είναι να διαφοροποιηθεί η εικόνα του, με την επιστροφή παικτών στην ενδεκάδα. Δεδομένα θα συμβεί και μένει να απαντηθεί ο χρόνος.

Ο Παναθηναϊκός καλείται να βρει λύσεις στο θέμα της επίθεσης. Διότι την κυκλοφορία της μπάλας την έχει βελτιώσει, όπως και τους αυτοματισμούς.

Δεν γίνεται να επιβιώνεις όμως μόνο με έναν αποτελεσματικό παίκτη στη θέση φορ.

Ο Μακέντα έχει βγει εντελώς από τα νερά του και ο Ιωαννίδης, αφού δεν παίρνει χρόνο, δε γίνεται να βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά όποτε τον θυμούνται και μάλιστα σε ντέρμπι.

Από την εποχή του Μπεργκ έχει να βρει καλή σχέση με τα δίχτυα η πράσινη επίθεση και προς το παρόν κάτι τέτοιο δεν φαίνεται. Για τους πράσινους μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι εκτός του πρώτου σκόρερ Καρλίτος, ακολουθεί αρκετά μακριά με 4 ο Μαουρίσιο…  

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ