Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΝτέρμπι στη Λεωφόρο με αναξιόπιστο διαιτητή

Ντέρμπι στη Λεωφόρο με αναξιόπιστο διαιτητή

Σας έχω κουίζ, δυνατό! Ποια είναι η απρόσμενη σχέση που θα μπορούσε να έχει άραγε ο αγώνας της Μπόντο Γκλιμτ με την Άλκμααρ, για το Europa Conference League, με το ελληνικό πρωτάθλημα; Όχι δεν έχω χάσει τα λογικά μου, σοβαρά ρωτάω.

Θέλω να ξέρετε πως υπάρχει απάντηση, η οποία μάλιστα εύκολα μπορεί να προκαλέσει φόβο, καθώς αφορά στο όνομα ενός διαιτητή. (Σιγά που θα αφορούσε σε κάτι διαφορετικό, όταν μιλάμε για εμάς…).

Προσέξτε! Ο Νίκολα Νταμπάνοβιτς λοιπόν, που ορίστηκε από την επιτροπή διαιτησίας στο ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ για την πρεμιέρα των playoff της Super League, πριν λίγες ώρες έκανε ένα από τα λάθη της χρονιάς! Ο 41χρονος μαυροβούνιος ρέφερι, ο οποίος δεν έχει σφυρίξει ποτέ τον Παναθηναϊκό στο παρλεθόν, ενώ είχε διευθύνει την Ένωση σε δύο περσινές ήττες στα playoff, δεν υπάρχει λόγος να μας τρομάζει, μέσα από αυτές τις παρουσίες του.

Εχτές (10/03) ωστόσο «χάρισε» στη νορβηγική Μπόντο Γκλιμτ τη νίκη με 2-1, με ανύπαρκτο πέναλτι που καταλόγισε στις καθυστερήσεις εις βάρος του Παντελή Χατζηδιάκου, ο οποίος απλά ακούμπησε τη μπάλα.

Η απουσία του VAR από τη διοργάνωση του Conference League «φωνάζει». Δυστυχώς είναι δεδομένο ότι θα αποφέρει πολλές λανθασμένες διαιτητικές αποφάσεις, οι οποίες δεν γίνεται στις μέρες μας να γίνουν δεκτές με την άνεση του παρελθόντος, όταν την ίδια ώρα στις άλλες διοργανώσεις ελέγχονται τα πάντα.

Στο τέλος του προηγούμενου μήνα, χρειάστηκε οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές της Καραμπάγκ να παραδεχθούν (μετά από παρότρυνση του προπονητή τους και τις έντονες διαμαρτυρίες των παικτών της Μαρσέϊγ) ότι ο συμπαίκτης τους είχε σκοράρει με το χέρι.

Κι αν η UEFA πάντως δεν έχει καταλάβει πως δε γίνεται να αντιμετωπίζει τις διοργανώσεις της με δύο μέτρα και δύο σταθμά, με VAR και χωρίς VAR, η Super League θα έπρεπε στα παιχνίδια μεταξύ Παναθηναϊκoύ – ΑΕΚ και Άρη που θα κριθούν πολλά για την Ευρώπη, να φέρνει τους καλύτερους διαιτητές. Δεν είχαμε τσιγκουνευτεί τα ονόματα (και τα έξοδα που τους συνόδευσαν) των Μπριχ, Ντελ Θέρο Γκράντε κλπ. Τώρα μας έπιασε η εγκράτεια;

Ζούμε στην εποχή που πληροφορούμαστε και βλέπουμε τα πάντα στο δευτερόλεπτο. Δυσκολεύομαι να θεωρήσω πως οι δημοσιογράφοι μάθαμε νωρίτερα τη συγκεκριμένη γκάφα, από εκείνους που ορίζουν και μας φέρνουν αυτούς τους διαιτητές στην ελληνική λίγκα.

Το αστείο πέναλτι που καταλόγισε ο Νταμπάνοβιτς σε διεθνή αγώνα, μας θυμίζει αντίστοιχες μαύρες στιγμές του ελληνικού πρωταθλήματος και θα έπρεπε να οδηγήσει το ίδιο βράδυ τους υπεύθυνους της ΚΕΔ σε αλλαγή προσώπου, για το Κυριακάτικο ντέρμπι της Λεωφόρου.

Προφανώς το όνομα του Νταμπάνοβιτς επελέγη πριν την Πέμπτη, όμως μετά από αυτή την απόφαση- παρωδία θα ήταν λογική η αλλαγή, καθώς η επικείμενη έλευσή του δεν μπορεί να μην επηρεάζει τις δύο ομάδες στην προετοιμασία τους, όταν γνωρίζουν ότι πρόκειται για διαιτητή που κάνει λάθη προηγούμενων δεκαετιών…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ