Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΝεϊμάρ: Ξεπέρασε τον Πελέ!

Νεϊμάρ: Ξεπέρασε τον Πελέ!

Η συζήτηση στον αθλητισμό για τους καλύτερους…μπερδεύεται γι’ αυτό παραπλανά εύκολα! Κι αν κάποια δεδομένα πολλές φορές “φωνάζουν”, πόσο προφανή είναι, την ίδια ώρα κάποια άλλα δεν βρίσκουν απάντηση ποτέ.

Για παράδειγμα, το ερώτημα: “Εάν ήταν καλύτερος ο Πελέ όλων” δεν θα λάβει ποτέ ξεκάθαρη απάντηση, καθώς το ποδόσφαιρο ανά περιόδους αλλάζει. Επίσης στην εποχή του βραζιλιάνου δεν υπήρχε καν τηλεόραση, αλλά ούτε και ο ίδιος αριθμός αγώνων με τη σημερινή εποχή.

Που σημαίνει ότι τέτοιες συγκρίσεις μεταξύ των μεγάλων ονομάτων τελικά είναι αδόκιμες και μπορούν να έχουν βάση μόνο θεωρητική, με υποθέσεις. Πώς θα έπαιζε ο Πελέ στις μέρες μας εάν είχε στο πρόγραμμα κάθε σεζόν 60 αγώνες, η πόσο θα βοηθούσε ανασταλτικά ο απίστευτος δημιουργός και εκτελεστής Ντιέγκο Μαραντόνα και πολλά άλλα τέτοια θεωρητικά ζητήματα θα παραμείνουν θολά, για όλα τα μεγάλα ονόματα.

Όπως και να ‘χει, οι αριθμοί ήταν και παραμένουν αμείλικτοι! Γι΄αυτό λοιπόν ο Νεϊμάρ, αν και αμφισβητείται από πολλούς για το μέγεθος της αγωνιστικής του ποιότητας σε τόσο υψηλό επίπεδο διαχρονικά, ξεπέρασε πάντως τον Πελέ!

Ο βραζιλιάνος σταρ, με τα δύο γκολ που σκόραρε στη νίκη με 5-1 της σελεσάο κόντρα στη Βολιβία, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου για το 2026, έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών σε επίσημα ματς της Βραζιλίας.

Που σημαίνει ότι ο παίκτης της Αλ Χιλάλ έφτασε στα 79 γκολ, αφήνοντας πίσω τον μυθικό Πελέ στα 77. Ο 31χρονος φορ μπορούσε να πετύχει και χατ τρικ όμως αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι. 

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ