Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΝεκρό βρέφος 15 μηνών από εγκαύματα - Συνελήφθησαν μητέρα και γιαγιά

Νεκρό βρέφος 15 μηνών από εγκαύματα – Συνελήφθησαν μητέρα και γιαγιά

Βρέφος 15 μηνών με εγκαύματα στα κάτω άκρα μεταφέρθηκε χθες στο νοσοκομείο Παίδων όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες η μητέρα και η γιαγιά του βρέφους έκαναν μπάνιο πριν από τρεις ημέρες το κοριτσάκι, χρησιμοποιώντας ωστόσο καυτό νερό, προκαλώντας του εγκαύματα. 

Λόγω των τραυμάτων που είχε, χθες, Πέμπτη το μετέφεραν σε ιδιώτη παιδίατρο ο οποίος αφότου το εξέτασε κάλεσε ο ίδιος το ΕΚΑΒ στις 19:25. Ο ιατρός, περιέγραψε το περιστατικό ως λιποθυμία βρέφους και κυάνωση. Στις 19:30 βρέθηκε στο ιατρείο πλήρωμα του ΕΚΑΒ το οποίο αφότου είδε το περιστατικό, κάλεσε ασθενοφόρο το οποίο με την σειρά του έφτασε στο σημείο στις 19:40. Το βρέφος βρισκόταν στο νοσοκομείο Παίδων στις 19:59.

Κατά την παραλαβή του από τους εφημερεύοντες ιατρούς διαπιστώθηκε πως το βρέφος ήταν νεκρό, ωστόσο κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα. Για το περιστατικό εχει διαταχθεί νεκροψία-νεκροτομή.

Από το τμήμα Ασφαλείας Αμπελοκήπων η μητέρα και η γιαγιά του μωρού συνελήφθησαν και κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια. 

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι ίδιες ισχυρίστηκαν πως έκαναν μπάνιο το παιδί με καυτό νερό και ότι ήταν μια χαρά μετά από αυτό.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ