Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΝαυτιλία και ψηφιοποίηση: Η ιταλική εμπειρία με την ICE στην έκθεση Posidonia...

Ναυτιλία και ψηφιοποίηση: Η ιταλική εμπειρία με την ICE στην έκθεση Posidonia της Αθήνας

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ναυτιλιακής Έκθεσης Posidonia, την Πέμπτη 6 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε το Σεμινάριο «The Digitalization Process in the Maritime Sector: The Italian Experience», που διοργανώθηκε από το γραφείο της ICE στην Αθήνα με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Ελλάδα.

Το σεμινάριο, μετά τους εισαγωγικούς χαιρετισμούς του Πρέσβη Paolo Cuculi, είχε ως ομιλητές τον Stefano Pagani Isnardi, Διευθυντή του Γραφείου Έρευνας, Τεχνικής και Διεθνών Υποθέσεων της Confindustria Nautica, τον Δημήτρη Ζησιμόπουλο, Διευθυντή Πωλήσεων της RINA Digital Solutions, και τον Francesco Bandinelli, Πρόεδρο της MOVYON South East Europe, υπό τον συντονισμό του Παναγιώτης Κόρακας (Naftika Chronika & Isalos.net). Οι ομιλίες επέτρεψαν την εμβάθυνση στην ιταλική εμπειρία ψηφιοποίησης του ναυτιλιακού τομέα, καλύπτοντας τις smart services για τις υποδομές και την εξέλιξη του τομέα της αναψυχής στη ναυτιλία, υπογραμμίζοντας καλές πρακτικές, προκλήσεις και ευκαιρίες για τους Ιταλούς ενδιαφερόμενους, καθώς και πιθανές ευκαιρίες ανάπτυξης δεξιοτήτων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στο πλαίσιο της έκθεσης Posidonia 2024, μιας από τις σημαντικότερες εκθέσεις στον ναυτιλιακό τομέα παγκοσμίως, με περισσότερους από δύο χιλιάδες εκθέτες από όλο τον κόσμο και με εκτιμώμενο αριθμό επισκεπτών άνω των σαράντα χιλιάδων, το ιταλικό σεμινάριο προσέλκυσε σημαντικό ενδιαφέρον, καταγράφοντας τη συμμετοχή σημαντικών προσωπικοτήτων του τομέα της ναυτιλίας που εκπροσωπούν τις λιμενικές αρχές, το shipping και την ιστιοπλοΐα.

«Η Ιταλία διαθέτει μακρά και πλούσια ναυτική παράδοση – τονίζει ο Fabrizio Camastra, διεθυντης του γραφείου ICE στην Αθήνα – και διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη μεσογειακή ναυσιπλοΐα. Η συνάντηση με διεθνούς κύρους παίκτες σε ένα περιβάλλον υψηλής τεχνογνωσίας και ανταγωνιστικότητας όπως αυτό της Ελλάδας αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία προώθησης και ανάπτυξης, καθώς και στρατηγικής δικτύωσης».

Σε έναν τομέα με τεράστια σημασία για την Ιταλία, την Ελλάδα και για το διεθνές εμπόριο – τονίζει ο Πρέσβης Cuculi – η συνεχής αναζήτηση καινοτόμων λύσεων είναι θεμελιώδης για την αντιμετώπιση των νέων παγκόσμιων προκλήσεων, τη μετάβαση στην ψηφιοποίηση και τη προστασία του περιβάλλοντος.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ