Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΝίσυρος: Υποψηφιότητα για Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO

Νίσυρος: Υποψηφιότητα για Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO

Από 11 μέχρι 13 Οκτωβρίου 2024 πραγματοποιήθηκε στη Νίσυρο το 34ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Πανελληνίου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων(ΠΑΝΔΟΙΚΟ) σε συνδιοργάνωση με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος(ΚΕΔΕ), τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Νισύρου (ΔΗΚΕΝ) και τοΓεωπάρκο Νισύρου.

Τα θέματα που εξέτασε το Συνέδριο είναι:

«1. Το υποψήφιο Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO της Νισύρου 

 2. Διαχείριση Απορριμμάτων σε Μικρά Νησιά»

Το Συνέδριο είχε υψηλού επιπέδου εισηγήσεις και συζήτηση για τα δύο παραπάνω σημαντικά ζητήματα και αποφάσισε να στηρίξει την υποψηφιότητα του Γεωπάρκου Νισύρου στην UNESCO.

Οι σύνεδροι του 34ου Συνεδρίου εξέδωσαν Απόφαση η οποία θα σταλεί προς κάθε κατεύθυνση και στα ΜΜΕ.

Στο περιθώριο του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Γεωπάρκο Νισύρου όπου οι Σύνεδροι ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν για την ιστορία του και την αξία του.

Με το τέλος του θεματικού μέρους του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε το εσωτερικό Συνέδριο του ΠΑΝΔΟΙΚΟ με απολογισμούς και εκλογή νέας Επταμελούς Γραμματείας η σύνθεση της οποίας είναι η εξής:

Νίκος Ασλάνογλου (Βέροια), Κώστας Βολιώτης (Βόλος), Θανάσης Θεοδωρόπουλος (Πάτρα), Γιώργος Καλλιαμπέτσος (Αθήνα), Δημήτρης Μίχαλος (Ρόδος), Λίλυ Οικονόμου(Βόλος) και Μαίρη Χουλιέρη (Χαλκίδα).

Στο Συνέδριο εκδόθηκαν ψηφίσματα για την άναρχη και καταχρηστική ανάπτυξη ΑΠΕ και τη στήριξη του συνέδρου και μέλους της Εξελεγκτικής Επιτροπής του ΠΑΝΔΟΙΚΟ Στέλιου Λημνιού που, αν και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ Μείζονος Βόλου, δέχεται SLAPP(αβάσιμες) αγωγές από την πλειοψηφία του Δ.Σ. η οποία δεν απαντάει σε συγκεκριμένα ερωτήματα σχετικά με την οικονομική διαχείριση και τα ελλείμματα της κοινωφελούς αυτής επιχείρησης.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ