Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΝέα καμπάνια της ΕΑΕΕ για την οδήγηση και το αλκοόλ υπό την...

Νέα καμπάνια της ΕΑΕΕ για την οδήγηση και το αλκοόλ υπό την αιγίδα της Ελληνικής Αστυνομίας

Η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και η ανάδειξη της οδικής ασφάλειας αποτελεί προτεραιότητα για την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ).

Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΑΕΕ ξεκινά νέα καμπάνια ευαισθητοποίησης των πολιτών σχετικά με τις καταστροφικές συνέπειες του αλκοόλ στην οδήγηση με μήνυμα «Μην οδηγείς αν έχεις πιεί».

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με έρευνες, το 19% των Ελλήνων οδηγών παραδέχονται ότι μερικές φορές οδηγούν μεθυσμένοι και μεταξύ αυτών, το 39% είχε ήδη ή παραλίγο να έχει κάποιο ατύχημα λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ.

Η ΕΑΕΕ αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι, από τις 29 Ιουνίου και για δύο εβδομάδες περαστικοί και οδηγοί αυτοκινήτων θα δουν τα μηνύματα της καμπάνιας σε στάσεις λεωφορείων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, σε κεντρικά σημεία υψηλής επισκεψιμότητας. Επιπλέον, η καμπάνια ενισχύεται και επεκτείνεται χρονικά με μηνύματα στο ψηφιακό περιβάλλον.

Σημειώνεται ότι η καμπάνια τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως δήλωσε η γενική διευθύντρια της ΕΑΕΕ, Ελίνα Παπασπυροπούλου: «Τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν ένα πραγματικό κοινωνικό πρόβλημα στην Ελλάδα που απασχολεί όλους μας. Ως ΕΑΕΕ επενδύουμε στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων εστιάζοντας μεταξύ άλλων και στην ενημέρωση. Πιστεύουμε ότι η ευαισθητοποίηση των οδηγών, ιδιαίτερα των νέων, γύρω από τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ έχει πραγματική αξία και για αυτό αποφασίσαμε η νέα καμπάνια ευαισθητοποίησης που υλοποιούμε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Αστυνομίας να τονίσει τις τραγικές συνέπειες της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ