Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΝέα θλιβερή εικόνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με αγχωτική νίκη 1-0 επί της...

Νέα θλιβερή εικόνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με αγχωτική νίκη 1-0 επί της Λούτον

Όποιος περίμενε ότι η εικόνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπορούσε να βελτιωθεί σημαντικά, μετά την ήττα στην Κοπεγχάγη την περασμένη Τετάρτη (8/11), επειδή θα επέστρεφε στο γήπεδό της έχοντας απέναντι τη Λούτον, προφανώς δεν έχει καταλάβει ότι τα προβλήματα της ομάδας του προπονητή Τεν Χαγκ είναι δομικά.

Σίγουρα δεν είναι παράλογο να πιστεύει ο φίλος μίας μεγάλης ομάδας πως αυτή θα διαφοροποιήσει την απόδοσή της μετά από ένα σοκαριστικό βράδυ, όπως αυτό που βίωσαν οι “κόκκινοι διάβολοι” στη Δανία, όμως τα δυσάρεστα δεδομένα που ταλαιπωρούν την ομάδα της Αγγλίας απαιτούν ένα σοκ ακόμη μεγαλύτερο για να ξυπνήσει ο οργανισμός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Μία ήττα εκτός έδρας δεν είναι πλέον αρκετή, ακόμη κι αν δεν προέρχεται από κάποιο μεγαθήριο της Ευρώπης.

Στο σημερινό (11/11) αγώνα κόντρα στη Λούτον οι παίκτες του Τεν Χαγκ προσπάθησαν να απειλήσουν από το ξεκίνημα του αγώνα, δεν μπόρεσαν όμως ποτέ να βρουν επιθετικό ρυθμό.

Η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών είναι στα χειρότερά της, κάτι που φάνηκε σε μία ανύποπτη φάση όταν η μπάλα έβγαινε πλάγια και ο… εκτός τόπου και χρόνου (γενικώς) Ράσφορντ έσκυψε να τη μαζέψει με τα χέρια ενώ πατούσε ακόμη εντός αγωνιστικού χώρου!

Την ίδια ώρα ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον παρακολουθώντας από τις εξέδρες του Όλντ Τράφορντ, συνομιλούσε με τον συνάδελφό του Σαμ Αλαρντάις γελώντας. Πιστεύω πως είμαστε αρκετοί που θα πληρώναμε πολλά προκειμένου να μάθουμε τι έλεγε…

Στο πρώτο ημίχρονο η μεγάλη στιγμή βγήκε στο πρώτο δεκάλεπτο, όμως ο Χόϊλουντ μόνος απέναντι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα δεν κατάφερε να τον νικήσει. Ο νέος φορ της Γιουνάϊτεντ παραμένει χωρίς γκολ στο πρωτάθλημα, παρά τα τέσσερα που έχει σκοράρει στο Champions League.

Η δεύτερη και τελευταία καλή φάση στο πρώτο 45λεπτο βρήκε τον Γκαρνάτσο στην περιοχή αμαρκάριστο, να καθυστερεί να πάρει κάποια απόφαση, με αποτέλεσμα να κόβεται από την άμυνα της Λούτον. Οι φίλοι της οποίας είδαν μάλιστα τη δική τους ομάδα να έχει την πιο μεγάλη ευκαιρία, όμως ο Ονάνα έκανε σε κεφαλιά του Μόρις μεγάλη απόκρουση χαμηλά στη γωνία του στο 36′.

Η φλυαρία με τις άχρηστες παράλληλες πάσες στη μεσαία γραμμή καθυστερούσε την ανάπτυξη, οδηγώντας τον σκηνοθέτη της τηλεοπτικής μετάδοσης να αποκαλύπτει τον προβληματισμό στο πρόσωπο του Τεν Χαγκ. Ένα ήδη χιλιο-παιγμένο κοντινό πλάνο εφέτος…

Η παρότρυνση: “Come on Luton”, δεν σταμάτησε να ακούγεται, όπως συμβαίνει εφέτος με τους οπαδούς όλων των φιλοξενούμενων ομάδων στο Όλντ Τράφορντ.

Κι αφού είναι αρκετός καιρός που η ανάπτυξη του παιχνιδιού της Γιουνάϊτεντ δεν παρουσιάζει φυσιολογική εικόνα, κάπως έτσι… ακανόνιστα λύθηκε ο γόρδιος δεσμός με ένα γκολ στο 59′ από τον Λίντελοφ!

Όταν λοιπόν δεν μπορούν να βρουν δίχτυα ούτε ο Χόϊλουντ, ούτε ο Ράσφορντ, ούτε ο Γκαρνάτσο, ούτε ο Μπρούνο Φερνάντες, το κάνει ο κεντρικός αμυντικός που είχε δύο χρόνια να σκοράρει στο πρωτάθλημα!

Ακόμη και αυτός δεν το κατάφερε βέβαια με το συνηθισμένο τρόπο που σκοράρει ένας στόπερ, δηλαδή με κεφαλιά από στημένη εκτέλεση κόρνερ ή φάουλ, αλλά το έκανε με πλασέ μέσα από την περιοχή, μετά από κόντρες και στιγμιαίες αλλαγές κατοχής στα σώματα των αμυνόμενων.

Η έβδομη νίκη σε δώδεκα αγώνες στο πρωτάθλημα ήρθε και αυτή με ένα γκολ διαφορά για τη Γιουνάϊτεντ. Το ίδιο έχει συμβεί άλλωστε και στη μοναδική της νίκη στο Champions League επί της Κοπεγχάγης, 1-0 εντός έδρας.

Η εικόνα της ομάδας εξακολουθεί να μη μπορεί να υποσχεθεί απολύτως τίποτα και ο Τεν Χαγκ μοιάζει κάποιες στιγμές να αδυνατεί να παρέμβει.

Η ένταση εντός της ομάδας φάνηκε και μετά το τέλος του αγώνα, όταν ο Μπρούνο Φερνάντες δεν άφηνε το διαιτητή να φύγει από το γήπεδο, χωρίς να έχει υπάρξει κάποια σοβαρή λάθος απόφαση εναντίον των γηπεδούχων.

Ίσως να είναι αυτός ένας τρόπος προκειμένου να κάνει αισθητή την παρουσία του ο πορτογάλος…

Η Λούτον είχε πάντως ευκαιρία να προκαλέσει νέο σοκ, το οποίο θα ήταν ακόμη μεγαλύτερο εάν το κατάφερνε διότι οι φίλοι της φώναζαν το όνομα της ομάδας τους, “Lalalala, Lutooon”, σε μελωδία των Beatles…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ