Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΜ. Χρυσοχοΐδης: Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας θα ενισχύσουμε την αστυνομία της...

Μ. Χρυσοχοΐδης: Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας θα ενισχύσουμε την αστυνομία της Ρόδου με τρεις ομάδες, δύο ΟΠΚΕ και μια ΟΕΠΤΑ

 Την ενίσχυση, άμεσα, με δύο ομάδες ΟΠΚΕ και μία της ΟΕΠΤΑ για την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν κατά την τουριστική περίοδο στο νησί της Ρόδου ανακοίνωσε σήμερα στη Ρόδο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

   Ο υπουργός ήρθε σήμερα στο νησί και προήδρευσε σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Α’ Διεύθυνση Αστυνομίας Δωδεκανήσου με τη συμμετοχή όλων των διοικητών και των προϊσταμένων των υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί.

   Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε συζήτηση για θέματα που αφορούν την ασφάλεια του νησιού, καθώς και για αυτά που προκύπτουν λόγω του μεγάλου αριθμού επισκεπτών κατά τη θερινή περίοδο στη Ρόδο.

   Σε δηλώσεις του αμέσως μετά στους δημοσιογράφους, ο κ. Χρυσοχοΐδης, είπε μεταξύ άλλων πως «βρισκόμαστε στο μέσο της τουριστικής περιόδου και έχουμε ήδη πολύ αυξημένη κίνηση-επισκεψιμότητα. Εξετάσαμε τα ζητήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια του νησιού, τα ναρκωτικά, ζητήματα που σχετίζονται με τα κέντρα διασκέδασης και τον νόμο και την τάξη που πρέπει να επικρατεί στους χώρους της υψηλής συγκέντρωσης πληθυσμού, τα ζητήματα της ενδοοικογενειακής βίας και ό,τι άλλο σχετίζεται με τη ασφάλεια των κατοίκων της Ρόδου και της κοινωνίας του νησιού».

   Για την υποστελέχωση των υπηρεσιών της ΕΛΑΣ

   Ο κ. Χρυσοχοΐδης εξέφρασε την ικανοποίησή του «γιατί γίνεται μία πολύ σοβαρή προσπάθεια από τους άνδρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας» και έκανε γνωστό ότι «στο τέλος της επόμενης εβδομάδας θα ενισχύσουμε την αστυνομία της Ρόδου με δύο Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) προκειμένου να αστυνομευθούν αποφασιστικά και αποτελεσματικά οι περιοχές εκείνες μεγάλης συγκέντρωσης πληθυσμών κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας, έτσι ώστε να αποφεύγονται συγκρούσεις και βιαιότητες και επίσης μία ομάδα πολύ καλά στελεχωμένη, από αστυνομικούς ειδικούς για τα θέματα Τροχαίας, μία ομάδα δηλαδή Ελέγχου και Πρόληψης Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ) θα στελεχώσει και θα πλαισιώσει τις υπηρεσίες της Τροχαίας του νησιού».

   Ερωτηθείς ο κ. υπουργός για το θέμα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών της ΕΛΑΣ στο νησί, κυρίως τους χειμερινούς μήνες και πώς πρόκειται να το αντιμετωπίσουν αυτό, απάντησε πως «πέρα από τις τακτικές μεταθέσεις των αστυνομικών που γίνονται τον Σεπτέμβριο η πρόθεσή μου είναι να προσλάβουμε και 100 συνοριοφύλακες ορισμένου χρόνου που υπάρχουν και στα υπόλοιπα νησιά όπως στη Ρόδο, στο Καστελλόριζο, και στη Σύμη έτσι ώστε να στελεχώσουμε τις υπηρεσίες της Αστυνομίας με αυτό το καινούριο δυναμικό που μπορεί να είναι και ντόπιοι αν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι έτσι ώστε να ενισχύσουμε αποφασιστικά τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες του νησιού».

   Για τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας

   Ο κ. Χρυσοχοΐδης ερωτηθείς για τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας εξήγησε πως «δεν υπάρχει αύξηση περιστατικών αλλά αύξηση καταγγελιών για ενδοοικογενειακή βία», και ανέφερε χαρακτηριστικά πως το χθεσινό 24ωρο είχαμε 82 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία, αριθμός ρεκόρ.

   «Αυτό σημαίνει ότι ανοίγουν στόματα, αυτοί σημαίνει ότι τα θύματα τολμούν και καταγγέλλουν, δεν υπάρχουν πια μέρα με τη μέρα “βουβοί” άνθρωποι-θύματα πίσω από κλειστές πόρτες και αυτό είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικό για όλους μας, λυτρωτικό για τα θύματα και πολύ σημαντικό για την Ελληνική Αστυνομία η οποία σώζει ζωές σε καθημερινή βάση».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ