Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΜ. Χατζημανώλη: Η συνεργασία της ναυτιλιακής κοινότητας πρέπει να εντάσσεται σε ένα...

Μ. Χατζημανώλη: Η συνεργασία της ναυτιλιακής κοινότητας πρέπει να εντάσσεται σε ένα εποικοδομητικό πλαίσιο

Αποτελέσματα Συμμετοχής Υφυπουργού Ναυτιλίας της Κύπρου στη Διεθνή Ναυτιλιακή Έκθεση Ποσειδώνια 2024, Αθήνα 1-7 Ιουνίου

Η Υφυπουργός Ναυτιλίας παρά τω Προέδρω κ. Μαρίνα Χατζημανώλη παρευρέθηκε στην Αθήνα μεταξύ 1 και 7 Ιουνίου, με αφορμή τη συμμετοχή της Κύπρου στη Διεθνή Ναυτιλιακή Έκθεση Ποσειδώνια 2024.

Η κ. Χατζημανώλη, στα πλαίσια της έκθεσης, συμμετείχε σε δράσεις και πρωτοβουλίες που αποσκοπούσαν στην προβολή και προώθηση της Κυπριακής Ναυτιλίας, ενώ επισκέφθηκε, συνοδευόμενη από τον Πρέσβη της Κύπρου στην Αθήνα κ. Σταύρο Αυγουστίδη, περίπτερα Κυπριακών εταιρειών στηρίζοντας τις επιχειρηματικές πρωτοβουλίες να καθιερωθούν στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της στην Αθήνα, η Υφυπουργός, συνοδευόμενη από στελέχη του Υφυπουργείου Ναυτιλίας,  πραγματοποίησε συναντήσεις με ναυτιλιακές εταιρείες και πλοιοκτήτες στα πλαίσια της συνεχούς ενημέρωσης και διαβούλευσης με τη ναυτιλιακή κοινότητα, ενώ παρευρέθηκε σε εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν από ναυτιλιακές εταιρείες, οργανισμούς και Πρεσβείες, στα περιθώρια της έκθεσης.

Στις 6 Ιουνίου, η Υφυπουργός Ναυτιλίας συμμετείχε σε εκδήλωση με θέμα ‘Οι προκλήσεις της ναυτιλίας’, που διοργάνωσε η ναυτιλιακή εφημερίδα ‘Ακτή Μιαούλη’ υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Ελλάδας. Στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης συμμετείχαν με την Υφυπουργό, ο Υπουργός Ναυτιλίας της Ελλάδας κ. Χρήστος Στυλιανίδης, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου και Πρεσβευτής Καλής Θελήσεως του ΙΜΟ κ. Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης και ο ειδικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού της Ελλάδας για θέματα Ενέργειας κ. Νίκος Τσάφος. Η κ. Χατζημανώλη κατά τη διάρκεια της συζήτησης ανάφερε, μεταξύ άλλων, ότι Ελλάδα και Κύπρος είναι δύο σημαντικά ναυτιλιακά κράτη και έχουν σημαντικό ρόλο να διαδραματίσουν για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που παρουσιάζονται. Πρόσθεσε ότι η συνεργασία γενικότερα μεταξύ των χωρών, αλλά και της ναυτιλιακής κοινότητας,  θα πρέπει να εντάσσεται σε ένα εποικοδομητικό πλαίσιο και προς αυτή την κατεύθυνση δρομολογούνται συγκεκριμένες δράσεις και συνέργειες.

Τέλος, η Υφυπουργός Ναυτιλίας, στις 5 Ιουνίου παρέθεσε δεξίωση με την ευκαιρία των Ποσειδωνίων 2024, στην οποία παρευρέθηκαν πλοιοκτήτες, στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών, δικηγορικών και λογιστικών γραφείων, εκπρόσωποι των ΜΜΕ, καθώς και άλλοι συνεργάτες του Υφυπουργείου Ναυτιλίας. Τη δεξίωση τίμησε με την παρουσία του και ο Υπουργός Ναυτιλίας της Ελλάδας κ. Χρήστος Στυλιανίδης.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ