Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΜ. Συρεγγέλα: Στα θέματα κακοποίησης γυναικών και ανηλίκων να είμαστε όλοι κι...

Μ. Συρεγγέλα: Στα θέματα κακοποίησης γυναικών και ανηλίκων να είμαστε όλοι κι όλες ενωμένοι

«Στα θέματα κακοποίησης γυναικών και ανηλίκων πρέπει να είμαστε όλοι κι όλες ενωμένοι, ανεξαρτήτως ιδεολογιών», δήλωσε εμφατικά κατά την τηλεοπτική της εμφάνιση στην εκπομπή ΓΕΓΟΝΟΤΑ 2.0 του ATTICA η Μαρία Συρεγγέλα, σχολιάζοντας την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας από γνωστό ποινικολόγο. 

Η γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και βουλευτής Δυτικής Αθήνας αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο άρθρο του ΠΚ, με το οποίο συνελήφθη ο ποινικολόγος λέγοντας: «Με τον ν. 5090/2024 και το αρ. 130 πήγαμε ένα βήμα παραπέρα τον ν. 2500/2006 που ψηφίστηκε για πρώτη φορά επί ΝΔ. Στο νόμο αυτό προβλεπόταν ότι αν ένας εκπαιδευτικός δει σημάδια κακοποίησης σε ένα παιδί πρέπει να το καταγγείλει. Υπήρχε, όμως, θέμα καθώς πολλοί φοβόντουσαν ότι αν κατήγγειλαν το περιστατικό θα δεχόντουσαν μηνύσεις από τους θύτες, μπαίνοντας σε ένα δικαστικό κυκεώνα. Σήμερα, με το αρ. 130 του ν. 5090/2024 ένας γιατρός, ένας κοινωνικός λειτουργός, ένας ψυχολόγος πρέπει να καλέσει τις διωκτικές αρχές αν δει σημάδια κακοποίησης και σε ενήλικες και ταυτόχρονα τον θωρακίσαμε νομικά από εκδικητικές μηνύσεις».

Τέλος, η κ. Συρεγγέλα απαντώντας στην εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία ήταν παρούσα ανέφερε ότι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε 1 συμβουλευτικό κέντρο, ενώ σήμερα έχουμε 44, έκλεισε 1 ξενώνα φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών, ενώ σήμερα έχουμε 20 και άφησε απλήρωτους τους εργαζόμενους της Γραμμής SOS 15900 για πάνω από έξι μήνες, ενώ σήμερα πληρώνονται κανονικά. Εάν θέλουμε, λοιπόν, να είμαστε χρήσιμοι στην ελληνική κοινωνία, πρέπει να κάνουμε προτάσεις και να τις κάνουμε πράξη όταν κυβερνούμε και όχι να καταδικάζουμε, χωρίς να έχουμε κάνει επί της ουσίας τίποτα».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ