Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΜ. Συρεγγέλα: Πρέπει να υπάρχει συνεργασία κεντρικής κυβέρνησης και δήμου Αθηναίων

Μ. Συρεγγέλα: Πρέπει να υπάρχει συνεργασία κεντρικής κυβέρνησης και δήμου Αθηναίων

Στο ζήτημα, που έχει ανακύψει με το Πρόγραμμα «Street Work» του δήμου Αθηναίων αναφέρθηκε σε συνέντευξη της στον Αθήνα 9,84 η Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών Μαρία Συρεγγέλα.

Όπως είπε η κ. Συρεγγέλα: «Έχουν γίνει πρόσφατες καταγγελίες από ομάδα εργαζομένων του Προγράμματος “Street Work” του δήμου Αθηναίων», το οποίο πρόκειται να διακοπεί, χωρίς να έχουν δοθεί επαρκείς εξηγήσεις και παρά το γεγονός ότι έχουν εξασφαλιστεί οι απαραίτητοι πόροι».

Όπως τόνισε η Γραμματέας της ΝΔ η διακοπή του εν λόγω προγράμματος θα έχει ως συνέπεια οι εργαζόμενοι να στερηθούν την εργασία τους και οι άστεγοι την καθημερινή τους φροντίδα. Μάλιστα, η κ. Συρεγγέλα ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν και σε άλλες κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων προβλήματα όπως στη λειτουργία του κέντρου Αστέγων, αλλά και στο Συμβουλευτικό Κέντρο του δήμου.

Για το τελευταίο η κ. Συρεγγέλα σημείωσε ότι «στη θέση του είπαν πως θα δημιουργηθεί ένα Rape Center, αλλά μέχρι στιγμή δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη. Σε κάθε περίπτωση θα μπορούσε αυτό να είναι μέρος του Συμβουλευτικού Κέντρου, χωρίς να χρειαστεί να το κλείσει ο δήμο. Όταν είμαστε υπέρ των κοινωνικών υπηρεσιών πρέπει να το δείχνουμε στην πράξη. Θέλουμε απαντήσεις από τον δήμο Αθηναίων, από το Δημοτικό Συμβούλιο, για όλα αυτά. Πρέπει να υπάρχει συνεργασία κεντρικής κυβέρνησης και δήμου Αθηναίων».

Σε ερώτηση, με αφορμή τις πρόσφατες αντιδράσεις και ερωτήσεις βουλευτών της ΝΔ προς υπουργούς, σημείωσε ότι αυτός είναι ο συνταγματικός τους ρόλος και πως ο σκοπός είναι να έρχονται σε επαφή με τους πολίτες να ακούνε τα προβλήματά τους και να τα μεταφέρουν στην κυβέρνηση. Τόνισε, δε ότι «είναι απόλυτα φυσιολογικό να συμβαίνει αυτό και εγώ σκοπεύω μάλιστα να καταθέσω ερώτηση τις επόμενες ημέρες. Αυτό δεν σημαίνει πως κάνουμε αντιπολίτευση στην κυβέρνηση».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ