Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΑρχικήΥΓΕΙΑΜ. Παγώνη για εικονικές συνταγογραφήσεις: Είναι μια μειοψηφία γιατρών

Μ. Παγώνη για εικονικές συνταγογραφήσεις: Είναι μια μειοψηφία γιατρών

«Πάρτι» εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, μέσω πλασματικών ηλεκτρονικών συνταγών, είχαν στήσει τουλάχιστον 100 γιατροί, οι οποίοι σε 8 μήνες είχαν συνταγογραφήσει έως 422 διαφορετικά φάρμακα ανά ασθενή, με ποσότητες που φτάνουν και τα 1.630 τεμάχια.

«Η πάγια θέση μας, και των ενώσεων και της ομοσπονδίας, είναι ότι αυτοί οι γιατροί δεν εκπροσωπούν εμάς», λέει στο MEGA η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

«Είναι μια μειοψηφία γιατρών, που συμβαίνει σε όλα τα επαγγέλματα, η οποία έκανε αυτήν τη δουλειά. Άμεσα οι ιατρικοί σύλλογοι, από τη μία πλευρά, και το υπουργείο από την άλλη, να τελειώσει το θέμα μέσα σε λίγες ημέρες. Οι γιατροί αυτοί δεν μπορούν να ξανασυνταγογραφήσουν και από εκεί και πέρα ξεκινάν οι ΕΔΕ και βλέπουν τι έχει γίνει. Δεν μπορεί να βγαίνει κάποιος και να λέει ότι ένας γιατρός έβγαλε 400.000 και να κάθομαι εγώ να απολογούμαι για τον καθένα που κάνει αυτήν τη δουλειά».

Η ζημιά για τον ΕΟΠΥΥ από τις εικονικές συνταγογραφήσεις, ανέρχεται στα 50 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.

«Μέχρι να τελεσιδικήσει η ιστορία δεν μπορείς να κάνεις κάτι παραπάνω, όμως δεν τον αφήνεις να συνταγογραφεί. Αυτό είναι το πιο βασικό».